Springsport på landsdækkende tv

I over to timer transmitterer den landsdækkende tv-kanal DRK live fra Dansk Varmblods Hingstekåring i MCH Messecenter Herning

Når den store trestjernede springklasse, Stutteri Ask Grand Prix, afvikles med et stjernespækket, internationalt rytterfelt lørdag den 10. marts i tidsrummet kl. 13.00-15.15, vil hele klassen blive transmitteret live af Danmarks Radio på tv-kanalen DRK.

Det er første gang, at hingstekåringen oplever så massiv live-dækning på landsdækkende tv, og det sker netop lørdag eftermiddag, hvor stemningen blandt de 5-6.000 tilskuere i Boxen er på sit højeste.

– Vi har i lang tid arbejdet for at få hingstekåringen på landsdækkende tv, men vi har manglet det internationale sportselement til at trække bevågenheden. Det er et tæt trepartssamarbejde bag World Cup-kvalifikationen i Herning i oktober 2017, der har ført til aftalen med DR, og vi håber på at indgå en større rammeaftale, så dette blot er den første i rækken af flere live tv-udsendelser fra ridesporten, fortæller direktør i Dansk Varmblod, Casper Cassøe Krüth.

– Den direkte tv-udsendelse er med til at synliggøre hingstekåringen og sætte fokus på mere ridning i tv, fastslår han.

Grand Prix-springningen vil blive kommenteret af Birgitte Borgt fra DR i samarbejde med springekspert Jens Trabjerg. Det stjernespækkede startfelt tæller bl.a. Jos Verloy for Belgien, Marlon Modolo Zanotelli for Brasilien, engelske William Whitaker samt hollandske Gerco Schröder, Rolf-Göran Bengtsson, der rider for Sverige, tyskerne Felix Hassmann, Holger Wulschner og Johannes Ehning samt Zascha Nygaard Andreasen, Linnea Ericsson-Carey, Thomas Sandgaard, Thomas Velin m.fl. for Danmark.

– Det må være det stærkeste springfelt til start i Danmark i mange år. Vi glæder os helt vildt, slutter Casper Cassøe Krüth.

Dansk Varmblod afholdt sin første hingstekåring i MCH Messecenter Herning i 1980. Arrangementet, der er det største af sin art i Nordeuropa, afholdes hvert år i uge 10 og har 50-60.000 besøgende. Her kombineres ridehesteavl og ridesport igennem en hingstekåring, der afvikles parallelt med et internationalt ridestævne i dressur og springning med 500 deltagende heste. Der er under arrangementet den 7.-11. marts 2018 ca. 850 heste, der deltager i hingstekåring, ridestævne, show mv.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce