Studie konkluderer: Store barme kan begrænse

Måske er du en af dem. Kvinder, der er udstyret med et stort frontparti. Måske oplever du med jævne mellemrum at få ondt i brysterne eller ryggen af at ride. Du kender frustrationen over at stævnejakkens knapper gaber på barmen, og du ved hvor vigtigt det er, at attributterne er godt pakket ind i sports-BH’er, ellers er det pinligt at ride nedsidning. Fortvivl ikke! Du er nemlig ikke alene. En engelsk undersøgelse viser nemlig, at storbarmede ryttere får mere ondt af at ride.

Store bryster begrænser. Det kan nemlig være forbundet med skam og smerte at ride med en stor barm. Sådan konkluderer et engelsk forskningsstudie, som har adspurgt 1324 kvindelige ryttere om de oplevelser ‘bryst-relaterede problemer’, når de rider. Ud af dem svarede 40 % at de havde smerter i brystet i forbindelse med ridning.

I undersøgelsen blev kvinderne adspurgt til hvilken type BH, de red med, og dens pasform, deres fysiske aktivitetsniveau, hvor de havde smerter samt deres størrelse. Næsten halvdelen af ​​de adspurgte konkurrerede på nationalt eller internationalt niveau, og 51% af rytterne blev klassificeret som værende storbarmede, det vil sige, med bryststørrelse på D eller større.

Nej tak til nedsidning

I undersøgelsen fandt man frem til, at smerterne var direkte relateret til størrelsen på brysterne. Man fandt også frem til, at nedsidning var mest smertefuldt. I alt svarede 21% af de adspurgte, at barmens størrelse påvirkede deres præstationer. Undersøgelsens viste også, at kvinderne efterspurgte BH’er med en større støtte, som er designet specifikt til ridning og de bevægelser, kroppen gør, når man sidder på hesten.

Skammen ved et stort frontparti

Et andet væsentligt problem, som kvinderne oplevede, var skam. I følge undersøgelsen, svarede næsten 20 procent, at de følte at brysterne bevægede sig for meget, og at de synes det var pinligt. På tværs af alle de adspurgte, svarede hele 44 procent, at deres nuværende type ride-BH ikke fuldt ud opfyldte deres behov i forhold til støtte og komfort. Vi tror, de fleste kvinder kender følelsen af, at bøjlerne i BH’en gnaver og efterlader mærker under armene. Vi tror også, at mange kender til at ride med en BH, der ikke støtter nok op om barmen, så der opstår ‘høj søgang’ fortil i trav og galop. Men fortvivl ikke, der er råd at hente i forhold til problemet.

Gode råd til storbarmede ryttere

Hvis du er udstyret med en stor barm, er her et par råd til at holde brysterne på plads, når du rider:

  • Vælg kvalitet. Når det gælder sports-BH’er er der ingen grund til at gå på kompromis med kvaliteten. Også selvom de er dyrere. I en kvalitets-BH er foringen som regel mere komfortabel og stropperne kan justeres ved skuldrene, så barmen løftes op. En god sports-BH reducerer brysternes bevægelse med op til 75 procent i sammenligning med en almindelig BH.
  • Brug Sports-BH’er – ikke sportstoppe. Man skelner mellem sportstoppe og sports-BH’er, da der er stor forskel på, hvordan de støtter. Sports-BH’er udstyret med skåle, som indkapsler og støtter brysterne hver for sig. Det giver en mere stabil støtte end en sportstop, som man ikke kan justere nogen steder.
  • En tommelfingeregel er, at sports-BH’en skal være en størrelse mindre end den normale BH i omkredsen. Bruger du eksempelvis 80D, skal du vælge 75D i sports-BH. BH’en skal sidde tæt rundt om brystet, men du skal kunne få to tommelfingre ind under elastikken.
  • Bruger du en B-skål eller derover, er det nødvendigt med en sports-BH. Når du dyrker motion, har dit bryst en vis tyngde, og hver din hest tager et skridt, udsætter du brystet for en kraft, som kan svare til dets dobbelte vægt. Det kræver ikke meget fantasi at forestille sig, hvad den påvirkning på sigt kan gøre ved brystet…
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce