Studier påviser: Unik teknologi kan hjælpe hestekroppen til selvheling

Annoncørbetalt artikel

BEMER har vundet stort indpas i Danmark og udlandet, og det er ikke usædvanligt at se det karakteristiske petroleumsblå dækken med tilhørende gamasher på heste ude i de danske stalde. De fleste heste falder hen og ser næsten ud til at sove, når de har dækkenet på. Men teknologien kan langt mere end at berolige hesten. Flere studier viser positiv fysisk virkning af terapien.

BEMER kan bruges til at behandle og forebygge en bred vifte af skader og helbredsproblematikker, og kan bruges til både mennesker og dyr. Hos heste bruges behandlingsformen også til at styrke hesten i forbindelse med træning og toppræstationer.

BEMER arbejder med en fysisk påvirkning af blodcirkulationen. Foto: Arkiv.

Optimal blodcirkulation afgørende for kroppens funktioner

Kroppen har brug for en optimal blodcirkulation af flere grunde. Med blodet transporteres ilt, næringsstoffer og hormoner ud til cellerne, mens affaldsstoffer og kuldioxid bringes væk fra cellerne. På den måde spiller blodkredsløbet en central rolle i alle kroppens funktioner.

BEMER er en terapiform, der er rettet mod de mindste blod- og lymfekar i kroppen, og arbejder med en fysisk påvirkning af blodcirkulationen. Påvirkningen består af et Hertzsignal, som med svingninger stimulerer pumpefunktionen i de små blodkar. På denne måde forbedres forsyningen af ilt og næringsstoffer til cellerne, og transporten af affaldsstoffer øges.

Udover at teknologien i BEMER arbejder med blodcirkulationen i de allermindste årer, stimulerer det også det parasympatiske nervesystem, og det er det som gør, at hesten bliver afslappet under, men også efter behandlingen.

BEMER-terapiens effekt er direkte målelige, og der findes evidens for teknologiens resultater i placebokontrollerede, publicerede studier.

Læs også: B-vitamin i fældeperioden: Har din hest brug for det?

Fordele ved BEMER
 • Fremmer restitution
 • Fremmer regeneration af muskel- og senevæv
 • Reducerer stress (under transport eller konkurrencer)
 • Forebygger skader
 • Understøtter hestens egne helingsprocesser efter skader
 • Fremmer hydrering
 • Mindsker muskelspændinger

Terapien har vist gode resultater ved behandling og forebyggelse af en række fysiske og mentale problemstillinger hos heste.

 • Smerter og sygdomme i muskler, led og rygsøjle
 • Forstyrrelser i blodcirkulationen
 • Fordøjelsesproblematikker/forstoppelse
 • Nervøsitet før stævner/konkurrencer
 • Stress ved transport
 • Forfangenhed
 • Akut og kronisk seneskedehindebetændelse
 • Seneskader, knoglebrud, forstuvninger
 • Blodansamlinger
 • Heling af sår
BEMER bruges ved behandling og forebyggelse af en række fysiske og mentale problemstillinger. Foto: Bemer.

Læs også: Illustration: Sådan fungerer hestens syn.

Vigtigt med uddannet BEMER behandler

BEMER hører under kategorien medicinsk behandling, og derfor lægger folkene bag BEMER stor vægt på, at det er uddannede konsulenter eller behandlere, som udfører terapien. Regitze Visby, som er fysioterapeut og står bag BEMER i Danmark udtaler:

”For os er det vigtigt, at de mennesker, som bruger teknologien og lægger dækken og gamacher på hestene, har fagligheden på plads. At de har en faglig viden om heste, både ift anatomi og fysiologi og ift at kunne læse hestens reaktion ved en behandling,  og selvfølgelig at de er uddannet i BEMER teknologien. Det er vigtigt, at man er i stand til at tilpasse terapien efter eventuelle problemstillinger og ved hvad man skal gøre, hvis hesten skulle få en reaktion på terapien.”

Alle godkendte BEMER konsulenter og behandlere har været gennem et kursus, og de fleste af dem er uddannede hestebehandlere. Mange private hesteejere har også taget teknologien til sig, og det er Regitze Visby glad for. Dog er der med den øgede interesse kommet en problemstilling til, som hun ikke havde forudset.

”Vi er glade for den positive interesse for vores produkter, og flere og flere private hesteejere har også taget teknologien til sig. Vi oplever dog desværre også, at mange private kører ud og sælger behandling med BEMER produkterne. Det er vi lidt bekymrede for, netop fordi det kræver faglig og produktmæssig baggrund at bruge produkterne rigtigt. Vi vil derfor gerne opfordre hesteejere, som ønsker at prøve BEMER, til at vælge en uddannet konsulent eller behandler til opgaven,” slutter Regitze Visby.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce