Annonce

Sunde sportsheste – før, under og efter træning

Skrevet af Claus Toftgaard

Jeg var eksamineret træner, da en rygskade stoppede mig i at fuldføre de sidste tre år af berideruddannelsen.

Ambitionen om en karriere med heste som omdrejningspunkt var dog stadig intakt, og inspireret af mit eget genoptræningsforløb, uddannede jeg mig som human- og hestefysioterapeut og akupunktør.

Jeg er overbevist om, at et indgående kendskab til både egen og hestens fysiologi, letter vejen til at blive en god rytter, og mit ultimative mål med mit arbejde er at bidrage til at skabe ekvipager, som i samspil kan arbejde let, ubesværet og ikke mindst smertefrit for begge parter. Tager rytteren ikke selv ansvar for sin egen balance, er der ikke en kinamands chance for at få hesten til at arbejde uforceret.

Som trænere er det vores ansvar ikke at gøre ridning mere kompliceret end den er, men også at inspirere vore ryttere til at lære sig selv, og deres firbenede makkere så godt at kende, at den mindste ubalance spores, før den udvikler sig til en behandlingskrævende skade.

Vi forlanger meget af vores heste. Derfor forlanger jeg også af mine ryttere, at de i krop, sind og hjerte er helt og fuldt tilstede i deres omgang med dyrene.

Deltag til Claus’ clinic på Hillerød Horse Show 2017, og hør meget mere om hans arbejde med ekvipagen.

Læs resten af artiklen >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce