Syv nedgørende tanker, som alle ryttere har haft

Nedgørende tanker: De fleste af vore overbevisninger er baseret på den viden, som vi får som børn fra folk omkring os. Når vi er f.eks. seks år gamle, har vi hverken erfaring eller viden til at sammenligne, hvad vi har lært med anden information, så når vi har hørt de samme historier et par gange, begynder vi at tro på dem.

Det kan være godt, men disse overbevisninger kan også begrænse os, og i løbet af vores opvækst bliver de ofte en del af vores underbevidsthed.  Så vi går gennem livet med tanker, der – bevidst eller ubevidst – holder os tilbage. Vi indser ikke, at det er det, der forhindrer os i at lykkes eller blive bedre.

Du vil nedenfor se nogle få almindelig tanker, der begrænser os, og som de fleste ryttere vil nikke genkendende til. Hvis du har svært ved at vende disse tanket til noget positivt, kan det være en god ide at finde en god træner eller god mental træner, som du har tillid til, så I sammen kan arbejde på at ændre dine tanker.

1: Jeg har ikke det, som kræves

Tror du ikke på, at du er født eller bestemt til at blive berømt, succesfuld eller endog fabelagtig? Hvis ja, forhindrer denne tanke dig i at udnytte dit fulde potentiale. Tænk over det – hvis du tror uden skyggen af tvivl, at du vil blive en berømt og succesfuld rytter, så vil du altid kigge efter muligheder og måder til at opnå dette. Men det modsatte gælder også. Leder du efter grunde til, hvorfor det ikke kan lade sig gøre, vil du altid finde dem. Enten vælger du at have en undskyldning klar for ikke at lykkes eller også vælger du at finde en løsning. Du bestemmer selv.

2: Viljen er ikke stor nok

Fortæller du dig selv, at du ikke har viljen til at træne mere for at blive bedre, spise mere sundt for at få mere energi eller træne din krop for at blive stærkere, så vil det sandelig være svært at holde træningen på det nødvendige niveau. Men hvis du derimod beslutter dig for at gøre, hvad der er nødvendigt for at blive en lille smule bedre hver dag, så skal det nok lykkes! Eller for at citere den legendariske Henry Ford: ”Hvad enten du tror, du kan, eller du tror, at du ikke kan, vil du altid have ret.”

3: Jeg har ikke den hjælp, som jeg behøver

Den her er formentlig mangel på selvtillid. Føler du, at det kun er via andres hjælp, at du kan opnå succes, blokerer du måske for at lykkes helt uden hjælp. Selv om fremtrædende ryttere ofte har et dygtigt team omkring dem, er det afgørende at tro på sig selv og give sig selv lov til at jagte egne drømme.

4: Jeg har ikke råd til at dyrke sporten på topniveau

Den her er lidt tricky. Vi ved alle sammen, at hestesport ikke er billig. Men at se din bankkonto som bevis på, at du ikke kan gøre noget, er også en begrænsende tanke.  Du er måske opvokset med en tro på, at du kun kan lykkes, hvis du er født med en sølvske i munden og kan købe en hvilken som helst hest, du ønsker. Men blot ved at kigge på FEIs top ti lister er der bevis for det modsatte, nemlig at penge ikke er afgørende for, hvorvidt du kommer til tops. Jo, det hjælper at have den pecuniære formåen, men i stedet for at finde grunde til, hvorfor du ikke kan gøre dette eller hint – og hvorfor så overhovedet gå i gang – så ret din opmærksomhed mod alle de resurser, som faktisk er til rådighed for dig. Vær kreativ, og du vil blive forbavset over, hvad du faktisk kan opnå!

5: Mine evner som rytter rækker ikke

Den dybfølte overbevisning om, at du ikke er god nok eller ikke har nok talent, har paradoksalt nok bevirket, at mange ryttere opnår mere succes, end de ville have opnået uden denne overbevisning. Hvorfor? Den bærer ved til bålet om at blive bedre. Men for hver rytter, der har overvundet sin tvivl om egne evner, er der en rytter, som har giver op på grund af tanken om manglende evner. Hemmeligheden bag at overvinde sin tvivl er at vinke farvel til ideen om, at du ikke er god nok og behovet for at bevise dine evner uafbrudt. Når dit mål er at blive bedre hver dag og hele tiden arbejde på at forbedre dig, konkurrerer du kun mod dig selv. Og bingo – dine odds for at lykkes er pludselig blevet meget bedre!

6: Jeg er ikke heldig nok at til at blive en succesfuld rytter

Held er ikke noget, der bare falder ned fra himlen på de få udvalgte. Held er noget, du skaber. Jo større anstrengelse, hårdt arbejde, tålmodighed og grundighed du investerer i din ridning desto større er sandsynligheden for – på det rigtige tidspunkt – at du bliver ”heldig”. Når du mener, at andre har mere held, bedre heste eller bedre resurser end du har, giver du al din styrke væk.  Fokuser i stedet på de ting, som du har indflydelse på, og alt det held, som allerede er kommet dig til gavn. Bare gør dette, og du vil skabe endnu mere held.

7: Jeg er ikke den slags rytter

Det er sådan set lidt mærkeligt, hvor tit vi giver magiske evner til andre ryttere og stadig nedvurderer, hvad vi selv kan gøre. Vi fører regnskab over, hvad den og den vinder hver weekend eller i det mindste placeringerne og helt sikkert rider ”umanerligt godt” på hver eneste hest.  Men når det gælder os selv, fører vi regnskab over lige præcis det modsatte. Og når vi gør det, kommer vi nemt frem til, at de andre er stærkere, mere hårdføre eller rider bedre end os. Men holder det i virkeligheden? Selvom det er den virkelighed, du ser. Hold op med at sammenligne dig med andre og før i stedet regnskab over de øjeblikke, hvor du rider godt, har selvtillid og dermed evnen til at vinde og være succesfuld.

Kilde: nfstyle.com/Annette Paterakis

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce