Tag det perfekte forårsbillede

Efter den lange kolde vinter har vi ventet utålmodigt på foråret, men nu ser det ud til at det endelig vender. De varmere og lysere dage inspirerer dig måske til at få taget et smukt forårsbillede af din hest. Det kan være lidt svært at fange hesten og lyset på den helt rigtige måde, men hæng bare i – i denne artikel vil vi give dig nogle af Majken Soelbergs gode råd til at tage det perfekte forårsbillede.

 DET SKAL DU BRUGE:

  • Et spejlreflekskamera
  • Et zoom-objektiv eller fast objektiv (for eksempel 50mm)
  • Eventuelt en reflektor eller halvstor flamingoplade
  • En hjælper

Planlæg dit billede
Mange vil måske tro at det perfekte billede tages fra skyfri himmel ved højlys dag, men det er ikke tilfældet. Hvis solen står højt på himlen kan det være svært for fotografen, at arbejde med skyggerne og lyset kan være for skarpt. En personlig favorit for Majken er at fotografere i let overskyet vejr, men det danske sommervejr er meget omskifteligt, og ikke altid til at regne med.
Din billedelokation har helt sikkert også stor betydning for dit billede. Hvis du planlægger dit billede ned til mindste detalje, er der større sandsynlighed for, at du får de billeder du ønsker. Vælg et sted hvor der ikke er en masse forstyrrende elementer i baggrunden. Hvis du ikke er en haj til at redigere uønskede objekter væk i efterbehandlingsprocessen, er det bedre at vælge et sted, som er så “bart” som muligt. Det kunne for eksempel være en fold med nogle grønne træer i baggrunden eller en ridebane med folden i baggrunden. Det er bedst hvis der er så langt til baggrunden som muligt – på den måde opnår du en større dybde i dit billede og den slørede baggrund, som mange går efter.
Når du planlægger dit billede, så husk at tænke på hvornår på dagen du kan udnytte lyset bedst muligt. Har du ikke mulighed for at fotografere om morgenen eller aftenen, kan en reflektor eller stor flamingoplade bruges til at opbløde skyggerne. Du kan også vælge at tage billederne i modlys. Dette giver en drømmende stemning til billederne, og du kan i så fald selv styre lyset med en reflektor. At fotografere i ”golden hour” (solopgang/solnedgang), giver mulighed for at få et smukt, blødt lys samtidig med at himlen på disse tidspunkter af døgnet, er fuld af varme, orange toner.

LÆS RESTEN AF ARTIKLEN >>> KLIK HER 

 

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce