Tag ud og bad med din hest

Selvom vejret ikke har været helt optimalt denne sommer, så har der alligevel været et par dage med solskin og varme grader, og hvem ved – måske får vi endnu flere af disse dage ganske snart. Sådanne dage indbyder til en tur til stranden, og hvorfor ikke tage hesten med?

At bade med sin hest kan være en fantastisk oplevelse for begge parter, såfremt hesten ikke er vandskræk eller ikke er med på ideen. Der er dog lige nogle ting, som det er vigtigt at være særligt opmærksom på. I sommerperioden er der regler for hvilke strande, der må rides på, og i hvilke tidsrum.

Derfor er det vigtigt at undersøge på naturstyrelsens hjemmeside, om den pågældende strand er omfattet af nogle særlige regler, inden stalden forlades for at tage på stranden.

Heste er store dyr, så når turen går til stranden, er der nedenfor en række råd, som er gode at følge:

  1. Bad aldrig alene. Deter et velkendt udtryk, og det gælder også her. Er uheldet ude, er det godt at være mere end én.
  2. Vælg en strand uden for mange sten! Sten bliver glatte,hvilket kan få hesten til at
  3. Hvis det er første gang, athesten er med på stranden, så kan det være en god ide at have en anden hest med, som har prøvet det før, og derfor ”trækker” den anden med ud i vandet.
  4. Hop i badetøjet og smid sadlen! Hvis ønsket er, at komme så langt ud,så vandet kommer op til sadlen, kan det være en fordel at ride uden. Behold dog hovedtøjet på.
  5. Ingen bare tæer! Dedyre ridestøvler skal selvfølgelig ikke med i vandet, men tag i stedet et par kondisko eller andre lukkede sko på.

Læs resten af de gode råd i magasinet >> KLIK HER

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce