Tarok til alle juleaften

Ligger julemaden lidt for tungt i maven, og larmer familiens børn og børnebørn mere end en et F-16 fly, der letter, så fortvivl ej. Læg dig ind på sofaen med god samvittighed – der er heste i fjernsynet. I bedste sendetid juleaften den 24. december kan hele Danmark nyde den skønne film om den berømte danske travhest Tarok. Legenden levede fra 1972-1981, og vandt blandt andet Dansk Trav Derby 1976 og EM for femårige i 1977. Taroks mange sejre var med til at øge interessen for travsport i Danmark, og hesten blev trænet af ejeren, Karl Laursen, og i sulkyen sad hans søn, Jørn Laursen.

Filmen om Tarok er en familiesaga fra 2013, der spænder over tre årtier, som tager afsæt i mytologien om den mest kendte hest i Danmark. En travhest, der gjorde det umulige og satte Danmark på verdenskortet gennem sine store sejre. Filmen handler dog først og fremmest om den familie fra Jylland, der stod bag. Mod alle odds sejrede familien Laursen fra Skive og gav Danmark håb og mod til at drømme.

Instruktør er Anne-Grethe Bjarup Riis, og de medvirkende er Thorvald Lervad, Morten Bruus, Peter de Neergaard og Christian Geisnæs.

Sendetid: Kl. 20:00 – 22:10 på DR1.

Kilde: DR1, Den Store Danske

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce