Til kamp for ridning på det olympiske program

Vi kunne ikke har “råbt” nedenstående shout out bedre selv. Når I har læst teksten, håber vi at I vil være med til at sprede budskabet og kampagnen #Two Hearts så vi allesammen kan bidrage til at ridning forbliver på det olympiske program. Under OL vil vi løbende på vores Facebook-side dele billeder som FEI har frigivet til brug i kampagnen for at brede det gode budskab. Se nedenfor hvorfor det er så vigtigt. OL er ikke bare en kamp om medaljer. Det er en kæmpemæssig virksomhed, der skal løbe rundt, og de løber ikke videre med hestene, hvis ridesporten ikke får et bedre ry og større interesse.

#ridningtilol

Af Simone Bøgelund Nielsen

Hvis man bare er den mindste smule sportsinteresseret, ja så skal man vist have levet i en hule under jorden eller på mars det sidste lange stykke tid for at have undgået, at opdage at OL ligger lige derude for fingerspidsen og frister. Og det er jo bare helt fantastisk!

.. men hvis vi ikke passer på og får spredt det gode budskab, så kan dette års OL meget vel gå hen og blive det sidste, hvor heste og ryttere får lov til at lege med om de højt skattede og prestigefyldte olympiske medaljer.

Det er jo ingen overraskelse, at ridning konstant er under lup, og at vi konstant må forsvarer vores sport overfor uforstående. Vi er den eneste olympiske sportsgren, som har et andet levende væsen at tage hensyn til – en makker der ikke selv har valgt at være atlet.

Tidligere på ugen så jeg DR’s program, Rejsen til Rio. Her følger de ni atleters vej til Rio. Blandt andet kunne man se hvordan de danske roere svedte de sidste to kg af vægten inden start. En proces som absolut ikke så synderligt behagelig ud.

Det er helt ok når en atlet selv træffer et valg om at udsætte sig selv for en så ekstrem belastning for at kunne yde sit allerbedste, ligesom det er helt ok at maratonløberens ben giver efter under ham efter en toppræstation i sin sidste kvalificerende konkurrence. Det er nemlig deres eget valg!

I vores sport har vi en makker, der ikke selv har truffet en beslutning eller har en ambition om olympisk guld, og derfor må vi hele tiden tænke hestens velfærd ind i vores plan. Vi kan og skal ikke presse hesten ligeså hårdt som løberen gør det, når han æder sig selv de sidste to km. Vi må hele tiden tænke over, hvordan vores sport ses af de uforstående og hele tiden fokusere på gennemsigtighed og være klar til at blive gransket ned i mindste detalje.

Det er så ufatteligt vigtigt, at det billede, som vi viser til udenforstående, er et billede af en glad, sund og veltilpas atlet, der motiveres til sit arbejde og ønsker at arbejde for os fordi den syntes, at det er rart.

Ved hvert OL overvåges sociale medier, generel medieomtale og så videre for de enkelte sportsgrene for at se hvilke sportsgrene, der hitter hos seerne. Efter hvert OL rates de enkelte discipliner og sættes i kategorier alt efter hvor godt de har klaret sig, og denne rating tages så med når IOC (International Olympic Committee) skal afgøre hvilke sportsgrene, som skal have en plads ved de kommende olympiske lege.

Efter OL i London blev ridning nedgraderet fra kategori C til kategori D.

Hvad kan vi gøre
For at øge opmærksomheden har FEI lanceret en stor kampagne: #TwoHearts. Kampagnen skal netop fokusere på alt det positive ved at have en partner med på konkurrencebanerne –  deraf navnet “Two hearts”.

Ridning er en unik olympisk disciplin på flere niveauer. Ikke alene fordi vi har en “rekvisit” med sin egen mening og puls, men også fordi vi er den eneste disciplin hvori mænd og kvinder konkurrerer på lige vilkår, og måske også den disciplin hvori der er den største aldersspredning? Lige fra Ludwig Svennerstål på 25 til Mark Todd og Michael Whitaker på 60 år. Det er da vildt!

Lad os kæmpe sammen for at holde vores sport inde i varmen.

Hvordan kan man så hjælpe, når man sidder herhjemme i det kolde nord langt fra al den spændende sport i Rio?

Jo man kan da bruge hasttags som en tosse.

Brug hashtaget #JointheJourney og #Twohearts, når du deler noget på de sociale medier, og læs alle de artikler du overhovedet kan få kastet et blik på! Og sidder du som journalist et sted hvor du kan snige en lille artikel ind, så skynd dig at få stykket et lille stykke sammen om vores helt fantastiske og unikke sport!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce