Ting som ikke er tiltænkt rideverdenen – men vi bruger alligevel!

Der findes husmoderråd inden for næsten alt, og det gælder også når man færdes i stalden. På trods af at der findes et kæmpe udbud af nærmest alting inde for hesteverdenen, er det alligevel ikke helt nok. Jeg har forhørt mig hos mine venner i stalden, og hørt dem om, hvad de bruger til deres heste i hverdagen, som egentlig slet ikke er tiltænkt hestene.

1. Babyolie!

Babyolie er egentlig tiltænkt .. ja, babyer! Men for mange er det også en helt normal ting at have liggende i striglekassen til stævner og hverdag. Hvis man smører hestens rene mule ind, skinner den nemlig ekstra meget. Samtidig holder olien også huden blød og smedig.

2. Lammeskind

Lammeskind bliver en mere og mere normal ting at have i de danske hjem, men det har i mange år været en hel normal ting at bruge som udstyr til sin hest.

3. Madolie

Er du løbet tør for hovolie? Intet problem! Du nupper da bare madolien, som du har stående i køkkenet. Det fungerer også! Man kan også putte lidt madolie i foderet. Det giver din hest en pæn blank pels.

4. Kartoffelmel

Hvis din hest har hvide sokker eller blis kan du med fordel bruge kartoffelmel, når du skal have dem rene. Gnid dem ind i kartoffelmelen, mens de stadig er våde. Lad kartofelmelen tørre, og børst det herefter væk. Det giver dig flotte hvide aftegn igen.

5. Solcreme

Solcreme er jo egentlig tiltænkt mennesker, men det er faktisk også rimelig handy til din hest med lyse pigmenter.

6. Æblejuice

En af mine veninder fortalte mig, at hvis der var noget tilskud hendes hest skulle have, men egentlig godt kunne sortere fra i foderet, blandede hun det sammen med æblejuice, for ligesom at “skjule” det. Det er dæleme smart!

7. Vådservietter

Vådservietter er altså en genial opfindelse. Det kan bruges til at fjerne de sidste makeuprester, chaufførvasken, og så selvfølgelig de babynumser, de egentlig er beregnet til. Men! De er også gode at have i stævnetasken til lige at køre over hesten inden du skal på banen, så den lige får lidt ekstra shine. De kan også bruges til lige at tørre gamacherne over en gang.

8. Motionsbold

Motionsbolden kan bruges til mange ting inde for fitnessverdenen. Dog kan den også bruges til sjov med din hest. Inde for hesteverdenen bliver den også brugt til motion – hestefodbold!

Gendelt artikel fra maj 2018

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce