Tips til at nå rideturen inden det bliver mørkt

Dagene bliver kortere og kortere, og inden længe når man knap nok ud til hesten, før det er blevet mørkt. Har man ikke et ridehus eller en ridebane med lys, kan det være en stor begrænsning for ridningen i vinterhalvåret. Derfor får du her fem gode råd til, hvad man kan gøre for at nå rideturen, inden mørket lægger sig. Har du flere tips til, hvad man kan gøre?

Planlæg – og tal med din arbejdsplads
For at gøre det så let som muligt at planlægge din tid, kan du begynde med at udvælge, hvilke dage på ugen, du vil nå ud at ride. Måske er der dage, hvor du får før fri fra arbejde? Har du en forstående eller fleksibel arbejdsgiver – eller er du selvstændig – kan du måske få lov at gå en time før nogle af ugens dage for så til gengæld at møde tidligere andre. Måske er der ligefrem mulighed for at du kan arbejde hjemme en dag og nå rideturen først på dagen? Hvis ikke du har mulighed for det, er der heldigvis en hel del andre ting, du kan gøre.

Tag direkte fra arbejde til hest
Er din arbejdsplads ikke helt så fleksibel, kan du pakke en taske med dit ridetøj og tage den med på arbejde. Så kan du skifte tøj, når du har fri – enten på arbejdet eller når du kommer ud i stalden – og du slipper for at bruge tid på at køre hjem for at skifte. Måske er du så heldig at spare den halve time, som gør, at du kan nå ud at ride.

Strigl efter du har redet
Tænker du lidt forud, kan du allerede dagen i forvejen være med til at sikre rideturen. Du kan nemlig vente med at strigle din hest til du har redet. Så skal du kun tage det allermest nødvendige, inden du sadler op. Vænner du dig til at sætte hesten ren ind i boksen, vil den – i hvert fald under dækkenet – også være renere, næste gang du kommer for at ride.

Tag det praktiske til sidst
Hvis du har en række praktiske gøremål i stalden, som du også skal nå, er det ingen skam at lade dem vente. Selvom du måske føler, at du bedst kan nyde en ridetur, når alt andet i stalden er ordnet, så må det nogen gange være anderledes, hvis rideturen overhovedet skal nås. Skulle det betyde, at du ikke orker at muge boksen helt så grundigt som du plejer, er der heller intet forkert i det. Når du kommer tilbage fra rideturen kan du nemlig trøste dig med, at du til gengæld har brugt din energi på at være sammen med din hest. Skruer man med andre ord ned på forventningerne til de praktiske gøremål, kan man også spare tid dér.

En kort tur eller fri
Kniber tiden stadigvæk? Så husk på, at selv en kort tur på et kvarter er bedre end ingenting – både for dig og hesten. Skulle det endelig være sådan, at du i en periode slet ikke kan nå ud at ride, inden det bliver mørkt, så vær heller ikke bange for at give hesten lidt ekstra fri. Ingen heste tager skade af at få lidt pause, så længe de kommer på fold hver dag. Nogle heste vil ligefrem have godt af en lille rytterpause, så eventuelle ømheder og spændinger kan fortage sig. Husk blot at begynde stille og roligt op igen, når de lyse timer atter viser sig.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce