To heste omkommet på færge til Sverige

På Tallink Silja Symphony færgen mellem Finland og Sverige er to travheste på vej til træning omkommet natten til torsdag. Der er endnu ikke fastlagt en dødsårsag, men ifølge svenske og finske medier kan det skyldes mangel på ilt. Rejsen over Østersøen var ifølge Travronden en stormfuld affære med høje bølger.

Den ene hest, Pine Crown Girl (e. Pine Corwn T.C.-Elida), har de sidste par år vundet for omkring 15.000 euro i præmiepenge og vurderes til at have en værdi på 200.000 euro. Den værdifulde seksårige hoppe samt dens rejsemakker Euphoria Diablo (e. Ready Cash-Chanson d’Inverne) var på vej til den finske travtræner Veijo Heiskanen, der er en af Sveriges mest anerkendte travtrænere.

Om selve hændelsen skriver de finske medier Iltalehti og Ravinetti, at chaufføren med de to heste blev søsyg og forlod hestene i to-hestes lastbilen. Færgens personale efterseer hestene kl. 03.30, og underretter chaufføren om hestenes dårlige tilstand. 20 minutter før ankomsten i Stockholm 09.30 vender chaufføren tilbage til lastbilen, hvor døren er lukket og hestene døde, skriver Iltalehti.

Hestene er nu bragt til obduktion på dyrehospitalet i Uppsala. Hestenes ejer anklager rederiet for ikke at have holdt bedre opsyn med dem under sejladsen, mens pressechefen på Tallink Silja understreger, at det er chaufførens ansvar at vurdere om transporten er sikker for hestene samt at rederiets medarbejdere ikke er dyrlæger.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce