Tysk inspiration i Bernstorffsparken

Gennem tiden har banebygning udviklet sig enormt meget. Tidligere var springene bygget massivt op med adskillige bomme og store bastante kasser. Linjeføringen lagde op til en god galop og store buer. De baner vi ser i dag er meget mere tekniske, bommene hænger friere i luften og de falder ned for et godt ord. Kommer vi til udlandet er det den samme udvikling der gør sig gældende de fleste steder, men vi kan stadig lade os inspirere af nuancerne i den måde de udenlandske banedesignere gør. Det er også ambitionen bag, at der i denne weekend er en tysk banebygger til landsstævnet i Sportsrideklubben i Bernstorffsparken.

Jeg kan godt lide, at vi herhjemme bliver inspireret af andre landes banedesignere. På den måde får både vores ryttere, officials og tilskuere lov til at se nogle andre linjeføringer end de er vant til. Til vores CSIO-stævner har vi også altid prioriteret at få en udenlandsk banebygger. Forhåbentligt vil andre banedesignere komme og lade sig inspirere af hans linjer. Per Nielsen er hans assistent henover stævnet,” fortæller Jakob Leth, der er formand for Sportsrideklubben og Springudvalget under Dansk Ride Forbund.

Den tyske banebygger hedder Stefan Schäfer og han er blandt andet en del af teamet omkring den kendte tyske banedesigner Frank Rotherberger. Selv er han internationale Level 2 banebygger og han kommer fra Frankfurt. Han har bygget baner siden 1991 og startede ligesom mange danske banedesignere med at hjælpe i nærområdet.

Grunden til jeg startede var fordi man manglede en god banedesigner i min region. Min ambition var at gøre det bedre end status quo. Jeg er så fortsat med at bygge, fordi jeg synes, at det er interessant at dygtiggøre sig og blive bedre gang for gang. De sidste syv til otte år har jeg også været en del af et uddannelsessystem, hvor jeg er med til at uddanne nye banedesignere i Tyskland. Sidste år følte jeg at jeg var klar til det næste skridt og blev international FEI banebygger,” fortæller Stefan.

Hvor dygtige er de i Danmark?
Stefan bygger for Sportsrideklubben til deres landsstævne den 16.-19. juni, og da han blev spurgt om han ville bygge, var han noget usikker.

Jeg kender ikke rytternes niveau i forhold til de tyskes, og jeg kender heller ikke de danske regler. Om torsdagen får jeg en ide om deres niveau og de højder som de er vant til. Den erfaring tager jeg med mig til de næste dage.  Umiddelbart er niveauet det samme. Denne weekend er som et eventyr for mig,” forklarer Stefan der er meget begejstret for Bernstorffsparken.

Her er meget meget fint – virkelig. Græsbaner er nogle af de bedste baner du kan forestille dig. Med træerne rundt om her er det også enormt flot og stemningsfyldt,” slutter han.

Navn: Stefan Schäfer
Alder: 49 år
Bygget baner siden 1991
Niveau: Internationale Level 2 FEI banedesigner
Bor i Frankfurt i Tyskland
Kone: Nicole Schäfer
Børn: En dreng på 17 år

Følg Sportsrideklubben på Horsebook

 

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce