Unge ryttere får udvidet uddannelsestilbud på Danish Horse College

Danish Horse College i Grenaa tilbyder som det eneste i landet alle gymnasiale ungdomsuddannelser til unge ryttere.

Mange unge dropper ridesporten, men det nye tilbud kan hjælpe med at fastholde flere, mener berider Klaus Meldgaard Jensen.

Som det eneste rytter-college i landet tilbyder Danish Horse College i Grenaa nu unge ryttere muligheden for at kombinere ambitiøs ridning med alle gymnasiale ungdomsuddannelser. I samarbejde med Grenaa Gymnasium får rytterne nu også mulighed for at gå på STX, HF og IB, der er en international, gymnasial uddannelse.

“Vi har styrket vores tilbud til de unge ryttere for at blive mere konkurrencedygtige. Vi tror på, at de unikke muligheder, vi nu præsenterer, vil trække flere unge til Danish Horse College”, fortæller Morten Martinussen, der er formand for Djurslands Rideklub, som Danish Horse College er en del af.

Ridelektioner i undervisningstiden

Hidtil har de unge på Danish Horse College udelukkende kunnet kombinere deres ridning med uddannelserne HTX, HHX og EUX på VidenDjurs i Grenaa. Samarbejdet med Grenaa Gymnasium indebærer, at gymnasiet giver de unge ryttere fleksible rammer, så der også bliver plads til ridelektioner i den normale undervisningstid.

“Vi synes, at det er et godt initiativ at skabe et unikt tilbud her i Grenaa. Det bakker vi gerne op om – også for at støtte udviklingen på Djursland”, fortæller Helene Bendorff Kristensen, der er rektor på Grenaa Gymnasium.

Vi får et frisk input af eleverne, som bliver en del af klubben. Det er typisk en aldersgruppe, hvor vi mister mange, fordi de har svært ved at kombinere skolen med ridning, siger berider Klaus Meldgaard Jensen

Kostskole

Grenaa Gymnasium bliver også de unge rytteres hjem. Rytterne på Danish Horse College kommer fra hele landet, og fremover skal de bo samlet i gymnasiets kostafdeling, mens deres heste får staldplads i Djurslands Rideklub.

Det udvidede tilbud på Danish Horse College træder i kraft fra skolestart efter sommerferien

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce