Varme heste under tunge skyer til DM i Herning

Det årlige DM for Islandske heste er netop afsluttet – og igen i år blev der vist helt fantastisk ridning på baneanlægget i Herning. Som noget nyt blev der konkurreret i gædingakeppni på passporet, hvad der resulterede i at hold glade ryttere blev udtaget i Herning, og senere på året skal repræsentere Danmark til NM i Norge.

Et flot stykke frivilligarbejde
Det 120 mand store hold frivillige gjorde et gigantisk stykke arbejde for, at alle deltagere og publikummer fik et uforglemmeligt DM. Og der var da også et konstant flow i alt lige fra banejævning til opfyldning af toiletpapir. Et flot stykke frivilligarbejde Dansk Islandsheste Forening havde præsteret, må man sige.

Uden mad og drikke
En af de store haller der ligger i umiddelbar tilknytning til banerne blev brugt til cafeterie, og her kunne man heldigvis gå i læ for regn og blæst og få sig en kop kakao samt mad fra et menukort, som også indeholdte sunde alternativer til pølseretten.

Juniorer med ambitioner på passporet
Dansk Islandsheste Forening  har i øjeblikket et hold meget stærke juniorer, som bare venter på at sprede vingerne og flyve. På passportet så man de unge ryttere i god balance og med mange både hurtige og taktrene gennemløb. Hatten af for de trænere og forældre der helt sikkert må have brugt mange timer for at ligge så pæn ridning i de unge talenter. Cecilie Østergaard på Bersi fra Legind viste både hurtig og meget harmonisk ridning i stilpas – og fandt da også vej til toppen på vinderpodiet.

Søren Madsen viser smidig ridning
Søren Madsen og Snorri red en rigtig flot firgang, hvor både trav og tølt var med en løsgjort og smidig hest, som svingede i skulderen og på alle måder viste, at den var med sin rytter – hele vejen. I femgangs kombinationen skal Sys Pilegaards vinderridt fremhæves for kvaliteten i overgangene til pas, som simpelthen sad lige i skabet hver gang. Sys´hest Muni vom Hrafnsholt var også en af banens mest cool heste, som ingen notis tog af blomster, fotografer og hujende publikummer, men derimod forblev fokuseret på opgaven hele vejen til toppen af DM.

Johann R Skúlason forsvarer tøltkronen
I T1 red Johan med overskud og livsglæde og den store passion for hans virke, gik direkte i hesten, som shinede helt igennem i T1. Det var underholdning på første klasse at se tøltkongen ride Danmarksmestertitlen hjem, fordi Finnbogi frá Minni-Reykjum bare er så overdrevent smuk, smidig, tændt og velopdragen en hest på én og samme tid.

Glædestårer og meget store kram
Søndag eftermiddag blev afsluttet med meget store kram og masser af glædestårer under afsløringen af, hvem der skal repræsentere Danmark til Nordiske Mesterskaber i Norge. Det var dejligt at se, at kammeratskabet styrer, så konkurrenter kan lykønske hinanden med varme i blikket både blandt seniorer, ungryttere og juniorer. Vi glæder os rigtig meget til at følge det store NM-holds resultater senere på året.

Øvrige sportsresultater kan ses her.

 

 

 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce