Vi giver dig her månedens fem BEDSTE artikler

Magasinet er et hjertebarn for Malgré Tout, og her leger vi med både ideer og et lækkert layout. Få et lille sneak peak på de fem artikler, vi har med i månedens magasin #36, og snyd ikke dig selv for at gå ind og tjekke dem ud.

Få de allerbedste træningstips af en olympisk mester

Den tidligere, olympiske mester Ingrid Klimke har et helt fast og individuelt træningsprogram til hver af sine heste. Man tror ofte som ikke-professionel, at det må involvere en meget svær og forkromet plan at træne heste på det niveau, men virkeligheden er lidt en anden i følge Ingrid Klimke. Du kan lige nu få alle de gode tips og tricks til træning af din dressurhest.

Ingrid Klimke rider både military og dressur på konkurrenceplan. Foto: FEI

Det er selvfølgelig et stort arbejde at udvikle så dygtige heste, som eksempelvis tyskfødte Ingrid Klimke rider rundt på. Men som basistræning, fortæller hun, at det som med alle os andre “almindelige” ryttere er altafgørende med en varieret og sjov træning, så man opnår en glad hest. Alle de heste, hun arbejder med, har sin egen individuelle træningsplan og med de fleste af hestene er cavaletti-arbejde, skovtur og longearbejde en del af ugens program – noget de fleste af os kan relatere til som god og alsidig hestetræning.

Hvis du er mere nysgerrig på Ingrid Klimkes træning, kan du få alle guldkornene i magasin #36 i artiklen 7 træningstips der holder din dressurhest glad.

Ved du, hvorfor røntgenstråler kan være farlige?

Der er garanteret mange, der ikke tænker over, at når dyrlægen er ude med sit røntgenudstyr, så er det faktisk ret vigtigt, at man passer på ikke at udsætte sig selv for stråling. Det er der i følge Sundhedsstyrelsen især flere dyrlæger, der ikke er så opmærksomme på længere.

Det er ikke ufarligt at arbejde og være i kontakt med røntgenstråler. Foto: Privat

Læs den spændende artikel om De farlige røntenstråler, og få meget mere indsigt i, hvor vigtigt det er, at vi passer på os selv, når det røntgenfotograferes i stalden.

Er din hest gammel endnu?

Det kan være rigtig svært at afgøre, om ens hest er ved at være gammel. Ofte ser man ude i hestelandet, at mange heste på selv tyve år stadig rider afsted i fuld fart. Så hvordan finder man egentlig ud af, om man skal til at drosle lidt ned i træningen, eller om man skal fortsætte, som man altid har gjort?

Det er ofte svært at vide, hvornår ens hest egentlig er gammel. Foto: Stock, grafik: Malgré Tout

Det har vi førsøgt at give et bud på i artikelen Hvornår er min hest gammel?, som du kan læse i magasin #36. Her får du blandt andet et måleværktøj, der kan sige lidt om, hvilken alder i menneskeår, din hest er.

Rigtig god fornøjelse!

Har din hest nogensinde haft gnavesår ved manken?

De fleste ryttere bruger et underlag mellem sadlen og hestens ryg. Men har du tænkt over, hvad underlaget egentlig er til for? Lige så mange årsager der er til at benytte underlag, lige så mange typer underlag findes der. I denne artikel går vi til bunds i markedet og undersøger de forskellige typer underlag for at give dig svarene på de mest udbredte problemer eksempelvis gnavesår, du kan havne i, hvis du vælger forkert.

Et korrekt underlag er vigtig i forhold til din hests komfort under ridningen. Foto: Stock

Læs hele artiklen Vælg det rigtige underlag – så undgår du problemer, og bliv inspireret til dit fremtidige underlag.

Ved du, hvordan en hestefotograf arbejder?

Fotograf Erik Kunddahl er en mand af en helt særlig støbning; et autentisk bevis på, at mennesker, der ellers aldrig har være en del af hesteverdenen, pludselig bliver betaget af den og ikke kan forestille sig et liv uden. For er det ikke sådan, det er med heste? Når først man har opdaget det skønne i dem, så vil de være en del af ens liv for altid. Hvis ikke i virkeligheden, så i hvert fald altid i tanken og ikke mindst på billeder. Sådan er det for Erik, der har viet sit liv til det grafiske såvel som det fotografiske – og nu også hestene.

Læs om det interessante arbejde som hestefotograf. Foto: Erik Kunddahl.

Læs hele hans spændende fortælling fortalt med egne ord i artiklen Månedens Instagrammer Fotograf Erik Kunddahl i magasin #36.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce