VIDEO: Dopingkontrol af ryttere ved Danish Christmas Show

Under det velbesøgte landsstævne i springning på Vilhelmsborg i sidste uge mødte Anti Doping Danmark talstærkt op lørdag morgen. Kontrollen var bestilt og betalt af Dansk Ride Forbund og i løbet af de to klasser, Dansk Hesteforsikring SølvFINALE 135 cm og TG Horseboxes Mini Grand Prix 140 cm, blev der udtaget 20 ryttere til dopingkontrol. Det er anden gang i år, at Anti Doping Danmark (ADD) udfører kontrol i ridesporten. Første gang var på eget initiativ – og det var af de ryttere, der skulle til OL i Rio.

Ansvarlig for testprogrammet var Thomas Ringsted, og med sig havde han ni kollegaer til at gennemføre testen. Ud af de 20 ryttere var ti tilfældigt udpeget på startlisten af Dansk Ride Forbund, mens de ti andre blev udvalgt af ADD på dagen. 12 af de 20 udvalgte var piger

Vi improviserer på dagen i forhold til, hvem vi udvælger, og det kan for eksempel være, hvis vi ser noget usædvanligt. I de syv år jeg har været ansat, har jeg ikke oplevet nogen positive test af ryttere i ridesporten, men det man kunne forestille sig, rytterne tog i denne sportsgren kunne være opkvikkende midler, beroligende midler eller slankemidler,” fortæller Thomas, der fortæller, at der for eksempel i slankeprodukter ofte er vanddrivende midler, som man måske ikke er opmærksom på, er doping.

For ryttere gælder de fuldstændig samme regler som for andre atleter under Dannmarks Idrætsforbund. Thomas fortæller, at alle urinprøver nu sendes til et laboratorie i Oslo, og fra testen er taget til svaret på prøverne foreligger, kan der gå alt fra tre til otte uger. Er testen negativ sker der ingenting, men hvis den er positiv får rytter og forbund besked. Straffen for en positiv dopingtest kan være alt lige fra en løftet pegefinger til fire års udelukkelse fra sporten. I dette tilfælde vil det være Dansk Ride Forbund, der afgør straffen. Thomas fortæller, at han jævnligt kommer på trav- og galopbanerne, men blot en til to gange om året besøger han ridesporten.

Sportschef for Dansk Ride Forbund, Jan Stampe, fortæller at valget af LÅNLET Danish Christmas Show, var baseret på, at stævnet har en hvis størrelse i forhold til antal deltagere, og på Vilhelmborg er der faciliteter til at udføre testen. De ti ryttere som forbundet på forhånd havde krydset af på startlisterne var tilfældigt udvalgt, og Jan fortæller, at hestene oftere bliver testet, så i denne omgang havde de valgt rytterne. Kontrollen forløb som planlagt, og hensynet til ryttere, heste og konkurrence havde både forbundet og ADD’s fokus på dagen.

En af de ryttere der blev testet var Emile Hartmann, der havde en særdeles succesfuld lørdag. Hør her hans beskrivelse og oplevelse af forløbet i videoen herunder.

Læs mere om Anti Doping Danmark.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce