VIDEOER: Power drama og elegance

Det er magi, når de bedste rider op ad midterlinjen på en gymnasticeret og arbejdsglad hest. Carl Hestar, Isabell Werth og Charlotte Dujardin er nogle af dressursportens største og mest funklende stjerner, så her i artiklen har vi samlet nogle videoer, der viser, hvor fantastisk de rider. Så er du klar til Grand Prix Special.

Skal Isabell Werth på toppen af skamlen igen?
Charlotte Dujardin og Valegro mere end levede op til forventningerne i gårsdagens Grand Prix, hvor makkerparret red til en topscore. På trods af det fantastisk flotte ridt, hvor Valegro præsterede et fantastisk piaff og passagearbejde, ser det pt. ud som om, at det bliver de erfarne og super stabile tyskere, som nu kan lugte OL-guldet 2016. Som alle ved, kan der opstå ting, man ikke havde forventet, når man arbejder med heste, men hvis der ikke er noget drama, tror Isabell Werth på, at hun på ryggen af Weihegold, skal ride endnu en OL-guldmedalje hjem. Hvis det lykkedes tyskerne, bliver det den 13. guldmedalje, de kan tage med sig fra Rio.

 “If there is no drama, which we all know can happen, we will hopefully take home the gold!” siger Isabell Werth, som har vundet OL-guld hele fem gange. I Grand Prix red den erfarne rytter det tyske hold ind på en foreløbig førsteplads med en samlet score på 81,295. Briterne ligger lige bagefter med 79,252. Så selvom Isabells selvtillid er i orden forud for Specialen, kan alt stadig ske.

I videoen kan du se Carl Hestar og Isabell Werth tale om at være konkurrenter. Samt om elegancen, dramaet og den power, der er knyttet til Grand Prix Special.

Husker du 2012?
I 2012 kom det som et kæmpe chok, da Briterne kom dansende ind fra højre og snuppede guldet fra Tyskerne, som ellers er vandt til, at Grand Prix er deres hjemmebane. Den unge Charlotte Dujardin, som blev trænet af Carl Hestar, red et utrolig rørende og præcist program, som sikrede hende guldet. Valegro virkede næsten som om, at han kunne læse Charlottes tanker – og at han ville gøre alt for at gøre sin rytter tilfreds. Dujardins ridt var i det hele taget en rigtig smuk omgang, som fik gåsehuden frem på armene.

Du kan gense Charlotte Dujardins vinderridt fra OL i London 2012 i videoen.

Anna Agnete Anders og Cathrine
I eftermiddag skal de danske dressurryttere alle ride igen. Danskerne har lagt et imponerende niveau i de første ridt, hvor Anders lagde ud med 69,900 procent, Agnete red til 72,229 procent, Anna hentede 73,971 procentpoint, mens super seje Cathrine red imponerende 76,657 procent hjem på ryggen af en rolig og fokuseret Cassidy.

I videoen her, kan du se Annas Grand prix. Kilde: dr.dk

I videoen her kan du høre Cathrines kommentarer umiddelbart efter, hun kom ud fra banen efter Grand Prix. Kilde: dr.dk

Skal du se Grand Prix Special?
I eftermiddag går det igen løs med mere dressur fra OL i Rio. Hvis du vil følge danskerne, skal du tænde for dit tv på følgende tidspunkter:

Anders og Selten 15.45
Agnete og Jojo 16.27
Cathrine og Cassidy 16.54
Anna og Pepe 17.21

Dressuren kan ses på TV2 Sport og TV2 play. Du kan se den samlede startliste her. 

Kilde: FEI

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce