Vilde heste får lov at beholde livet

Vrede advokater med dyr som speciale trækker vejret lidt lettere i disse dage, hvor det endelig er blevet besluttet, at 45.000 vilde heste og æsler, som ikke kan bortadopteres, får lov til at beholde livet på trods af, at flere interesseorganisationer anbefaler, at bestanden af vilde heste bringes ned.

Den føderale regering siger nej til aflivning
Den Amerikanske føderale regering har netop meldt ud, at de nægter at slagte ellers raske vildheste. Selvom det umiddelbart kan lyde sympatisk, er der dog problematiske sider ved sagen. Blandt andet at de 45.000 vilde heste, som i øjeblikket er i Bureau of Land Managements varetægt, ikke kan bortadopteres eller sælges. Det betyder, at regningen for de mange dyrs ophold lander hos regeringen, som i øjeblikket bruger i omegnen af 49 millioner dollars om året på vildhestene.

Landet kan ikke give føde til alle hestene
Grunden til at de vilde heste indfanges og kommer i Bureau of Lands Management, er, at de amerikanske vildmarker på ingen måde kan give føde nok til den population af vilde heste, som landet efterhånden rummer. Derfor tager bureauet sig af de vilde heste igennem et program – hvor de forsøger at bortadoptere hestene til private og andre – der kan give de vilde heste et hjem. Imidlertid er bureauet kommet ud i en krise, fordi de ikke kan få bortadopteret heste nok, og de penge som de bruger på at huse de mange vilde heste, går fra de budgetter, som skulle have brugt på at skabe nye og bedre græsgange til de heste, som jorden rent faktisk kan bære.

To en halv gang for mange heste i vesten
Udover de 45.000 heste, der er indfanget og opbevares af Bureau og Lands, er der 67.000 vilde heste på det føderale land i vesten. Det er er mere end to en halv gang af, hvad jorden kan bære, hvis der skal være føde nok samt balance mellem de forskellige ressourcer i området. Værst står det til i Californien, hvor den nuværende population i øjeblikket er 3,8 gange større end, hvad jorden kan bære.

Bestanden vokser og vokser
I øjeblikket tager Bureau of Land Management flere og flere heste år for år. Sidste år voksede den vilde bestand med 15 procent og året før, voksede den med 18. Selvom bureauet bortadopterer tusindvis af heste hvert eneste år og administrerer fertilitets kontrol, er tiltagene alligevel ikke tilstrækkelige. Strategien er i øjeblikket at arbejde på en mere striks fertilitets kontrol, men i mellemtiden kan bureauet ikke gøre meget mere end, det de gør nu for at holde den eksploderende bestand af vilde heste under kontrol.

Kilde: New York Times

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce