Vintervejret banker på døren i weekenden – er du klar?

Denne weekend byder på kolde temperaturer med mulighed for sne, slud eller isslag. For at gå kulden i møde, har Malgré Tout i samarbejde med Brogaarden lavet en miniguide med forholdsregler om vinteren. 

Forholdsregler mod sne og kulde 
Koldt vejr er ikke skadeligt for heste, men mange heste er ikke vant til sne og kulde. Derfor har Brogaarden fire gode forholdsregler, som er vigtige at huske, når det kolde vintervejr sætter ind. 

 1. Vand
  Ved minusgrader fryser vandet på folden og i boksen. Får hesten ikke nok vand, øges risikoen for dehydrering og forstoppelse. Derfor anbefaler Brogaarden, at hestens vandforsyning tjekkes flere gange dagligt. 
 1. Motion
  Når foldene bliver hårde og knoldede af frosten, bevæger hestene sig mindre. Nedsat motion medfører, at hestens tarmbevægelser bliver dårligere og langsommere. Derfor anbefaler Brogaarden ekstra motion til heste med et lavt aktivitetsniveau. 
 1. Fodring
  Kulde medfører et øget behov for energi/kalorier. Hvis hesten får begrænsede mængder fordøjeligt grovfoder (hø eller wrap) og samtidig har adgang til halm, ender hesten ofte med at spise langt mere halm end den plejer. Brogaarden anbefaler derfor, at du holder ekstra øje med hestens halmforbrug. 
 1. Hovpleje
  Heste,som i forvejen er disponerede for forfangenhed, kan nemt udvikle en betændelsesreaktion i lamellerne og derved blive forfangne. Derfor anbefaler Brogaarden, at heste, som tidligere har været forfangne, bør få beslag eller andre former for boots på, som kan beskytte hovene og forebygge forfangenhed. 

Vil du vide mere, kan du læse den fulde artikel her

Besøg Brogaardens hjemmeside og bliv klogere på optimal vinterfodring og hestepleje, så du kan styrke din hests udvikling, trivsel og præstation i vinterperioden. Klik her!

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce