World Cup-sejr til Dufour for næsen af verdensetteren Werth

Foran et feststemt hjemmepublikum i Jyske Bank Boxen i Herning lykkedes det for anden dag i træk Cathrine Dufour at slå europamesteren og verdensranglistens nr. 1 Isabell Werth. Dermed sikrede den danske dressurstjerne og tophesten Atterupgaards Cassidy sig sejren i sæsonens første World Cup. Efter 10 år i Odense er det første gang med World Cup-dressur i Herning, og faciliteterne er blevet rost til skyerne af både de danske og internationale ryttere. 3. pladsen i klassen gik til publikumsdarlingen Patrick Kittel fra Sverige.

Dufour suveræn på hjemmebanen

Publikums forventninger til Cathrine og Cassidy var skyhøje efter lørdagens sejr i World Cup Grand Prix’en, og efter verdensetteren Isabell Werth og Don Johnson havde leveret et program til 83,755 % i søndagens World Cup Kür-finale var presset ikke blevet mindre. Der var musestille i arenaen, da den danske verdensekvipage entrede banen – målrettet og koncentreret om opgaven. Og det blev til intet mindre end en verdensklassepræstation fra Dufour og Cassidy, der med imponerende 85,945 % ikke bare sikrede sig sejren, men også slog deres personlige rekord.

”Hold kæft en arena – det er for vildt. Og det var en fantastisk tur. Cassidy kan være anspændt, særligt indendørs, men han var bare med mig hele vejen. Og at vi slog Isabell Werth var fantastisk, selvom hun ikke havde Weihegold med, og så endda med en personlig rekord – fedt! Nu må vi se, hvad sæsonen bringer, men vores næste store mål er helt klart VM til september,” jublede Cathrine efterfølgende.

For anden dag i træk måtte verdens mest vindende dressurrytter Isabell Werth derfor se sig slået af Dufour, til trods for at den tyske verdensekvipage leverede et smukt og harmonisk program, der kun blev skæmmet af mikroskopiske fejl og selvom 2. pladser ikke er hverdagskost for Werth, var hun godt tilfreds med indsatsen.

”Det var perfekt, og jeg er virkelig tilfreds med Johnny – han gjorde et super job. Cathrine gjorde det godt, og hun har gjort det fantastisk med Cassidy, som hun har med hele vejen fra ungdomsårene. Det er en fantastisk arena at ride i, faciliteterne er i top, og publikum bakker alle op – jeg er rigtig glad for at have redet her” sagde Werth.

Svensk 3. plads for anden dag i træk

Patrik Kittel har en særlig plads i danskernes hjerter, og den storsmilende svenske dressurstjerne og Delaunay Old gav som sidste ekvipage publikum et flot punktum på fem dage med verdensklasse-ridning i Herning. Ekvipagen ligger nr. 18 på verdensranglisten og var med på det bronzevindende hjemmebanehold ved sommerens EM, og i Boxen leverede Patrik og Dude (red. Delauney Old) endnu en skøn præstation. Det blev til 83,755 % og dermed en 3. plads for 2. dag i træk.

”Jeg er virkelig glad for vores præstationer, og vi fik leveret vores personligt bedste resultat til dato. Og kulissen og publikum her er bare fantastiske”, sagde Patrik.

Daniel og Zack brød 80 % muren

Blue Hors-berideren Daniel Bachmann Andersen og avlshingsten Blue Hors Zack viste allerede storform i Boxen lørdag, og søndagens kür var ingen undtagelse. Med et bragende flot program til både dommere og publikums begejstring, red ekvipagen sig direkte ind på en flot 4. plads med 80,305 %.

”Det var ikke perfekt, men det er fedt, at det bare begynder at fungere for os. Det er en fantastisk kulisse i Boxen, og publikum er virkelig med, og vores mål er helt klart at nå World Cup finalen i Paris,” sagde Daniel.

Højt dansk niveau i Boxen

Agnete Kirk Thinggaard og Jojo AZ, der var med til at sikre dansk EM-sølv i august, leverede en sædvanlig harmonisk og smuk kür til tonerne af Robbie Williams.  Publikum var begejstrede for den populære danske ekvipage og klappede dem taktfast hele vejen gennem den sidste del af programmet. Det blev til et flot resultat på 78,500 %, der indløste en 6. plads i kürfinalen.

Anna Zibrandtsen og Arlando, der også var på sølvholdet fra EM, var sidste danske ekvipage på banen inden pausen, og det er kun 2. gang siden EM, at det forholdsvis nye makkerpar skulle vise deres kür. Det gjorde de med en overbevisende præstation, hvor publikum også fik gang i klappemusklerne. Dommerne var også tilfredse og kvitterede med 76,945 % og en 7. plads.

”Han var virkelig med mig hele vejen. Det er vores første indendørsstævne, og vi havde en lidt usikker tur i går, så det er sjovt at komme ind og levere varen, og jeg er virkelig tilfreds. Jeg kender ham jo stadig ikke så godt endnu, og jeg skal lige finde knapperne, og så er det bare fedt at få så god en tur,” sagde Zibrandtsen efterfølgende.

Helene Melsen og Aston Martin var var første danske ekvipage på banen søndag, og ekvipagen kom fint fra start i deres kür. Aston Martin har en god energi og sprang godt til i galoppen, og det blev til et fint og flydende program, hvor der dog sneg sig en ærgerlig fejl ind i den ene galopserie. Det blev til 70,305 % og en 13. plads blandt de 14 startende ryttere.

”Det gik meget godt, og der var ikke grove fejl, så jeg er alt i alt tilfreds. Det er meget intenst derinde, men det er skønt at ride i den stemning, og publikum er fantastiske til at bakke op”, fortalte Melsen efter turen.

Fem forrygende dage med ridesport i Herning

World Cup Herning arrangeres af Dansk Varmblod, Dansk Ride Forbund og Equitour Aalborg i samarbejde med Sport Event Denmark, Herning Kommune og MCH Messecenter Herning. Og debuten i Herning er forløbet efter bogen med masser af ridesport og underholdning i topklasse.

”Vi er kommet rigtig godt fra start her i Herning. Vi har haft 10 gode år i Odense, men i takt med at stævnet og drømmene vokser, er det fedt allerede fra første år i Herning at opleve, at faciliteterne giver os muligheden for at til byde ryttere, publikum og sponsorer de rammer, et World Cup event kræver for fremtiden – drømmen er jo, at vi gerne vil udvide med en World Cup i springning på sigt. Vi vil gerne takke vores samarbejdspartnere, sponsorer og frivillige for at være med til at gøre det muligt, samt ryttere og publikum for at bidrage til at skabe en fantastisk stemning. Vi glæder os til at se alle igen næste år,” lyder det fra arrangørerne.

” Herning Kommune har endnu en gang været vært for en stort ridesportsevent, og jeg er både stolt over og meget tilfreds med afviklingen. Samtidig glæder jeg mig også over de sportslige resultater. Jeg vil gerne sige tak for den tillid, arrangørerne har vist Herning Kommune. Når vi huser store events, er det et led i en overordnet strategi, hvor Herning Kommune skal være et godt sted at bo, leve og arbejde – og holde fri. Det synes jeg, vi lykkes med,” siger Lars Krarup, (V), borgmester i Herning Kommune.

”Herning havde i efterårsferien sadlet op til en stjernespækket World Cup-kvalifikation i dressur. World Cup Herning bød ud over World Cup-dressuren også på masser af internationale spring- og dressurklasser. Dansk Ride Forbund, Equitour Aalborg og Dansk Varmblod samt Herning Kommune havde lagt sig i selen for at give tilskuerne en oplevelse ud over det sædvanlige. I juni og august var det jernhestene og deres atleter ved EM i henholdsvis triatlon og cykling, som var i Herning. I denne uge har vi suppleret med de dygtigste ekvipager fra både Danmark og udlandet,” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

”Tillykke til arrangørerne Dansk Ride Forbund, Dansk Varmblod og Equitour Aalborg, der i deres nye og visionære samarbejde i fællesskab har gennemført et flot arrangement med hestesport i verdensklasse. Samtidig en stor tak til udstillerne og til de mange besøgende for den gode opbakning. Vi glæder os allerede til næste års FEI World Cup,” siger Georg Sørensen, administrerende direktør i MCH A/S.

Resultatlister

Kilde: World Cup Herning

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce