10 inspirerende instagrammere, der har et holistisk syn på heste

Hvis du er flittig bruger af Instagram, ved du sikkert godt, at der findes et hav af profiler, som handler om heste. Faktisk findes der måske endda så mange profiler, at det kan være svært at finde rundt i, hvem du skal følge. Der er nemlig Instagram-profiler med udgangspunkt i heste til enhver stil. Her har vi samlet 10 profiler, som alle har det til fælles, at de har et mere holistisk – det vil sige helhedsorienteret – syn på heste og hesteverdenen end så mange andre. De har fokus på adfærdsforståelse, almindelig træning og mentaltræning af hesten såvel som rytteren fra både jorden og i sadlen.

Annonce

Sofja Kosiara

Hvis du er til urter, essentielle olier og naturlig fodring er Sofja Kosiara (@sofjakosiara) lige noget for dig! Ved hjælp af overskuelige grafik og spændene tekster formidler hun på bedste vis, hvordan fodring med urter og essentielle olier blandt andet kan være med til at sikre en hest i trivsel og balance. Derudover kommer hun med tips til eksempelvis naturlige insektsprays og solcreme. Tag med ud i naturen og bliv klogere på, hvordan den kan bruges til din hest!

Horseconnection.dk

Igennem det intuitive plan, det tekniske plan, det indre plan og det mentale plan arbejder Cecilie Solvej Bandersen (@horseconnecion.dk) med at få det det bedste ud af samarbejdet mellem hest og rytter. Hendes Instagramprofil er spækket med smukke billeder af hendes heste Millow, Zoë og Makaio. Der er ofte lidt længere tekster til mange af opslagene, som opfordrer til refleksioner over, hvordan vi tilgår vores heste på en mere naturlig og intuitive måde. Billederne er fantastisk smukke og er ofte næsten inspiration nok i sig selv.

Camilla Stormont

Hos Camilla Stormont (@camillastormont) finder du en rytter, som virkelig brænder for at hjælpe både heste og deres ejere til et bedre sammenspil. Camilla deler både billeder fra sin egen træning, fra sin undervisning og sine ridelejre og ikke mindst fra hverdagen med hestene på stedet Hestehøj. Derudover laver hun ofte opslag, hvor hun reflekterer over, hvordan vi kan få et bedre sammenspil med vores heste, og hun kommer med tips til øvelser og lignende, som kan hjælpe det på vej.

Hestefornuft.dk

Hos Linette Christensen (@hestefornuft.dk) kan du få indblik i en hverdag med træning af heste. Hun kommer med små hverdagsbetragtninger og tips til, hvordan man kan miljøtræne sin hest. Hun viser forskellige bud på, hvordan agilitytræning kan foregå, og hvordan det kan få hesten til at reagere anderledes på nye og skræmmende ting – uden at gå i panik vel at mærke.

Vi2_horsetraining

En af grundene til, at du skal følge med hos Maya Eghjort (@vi2_horsetraining) og hestene Vito og Rocky er klart billederne. Maya har en enormt æstetisk profil med billeder af sine smukke heste. Når hun deler træningsbilleder, foregår det ofte uden udstyr, og det er ikke småting, hun kan få sine heste til. Hvis du har en unghest, deler Maya også en række øvelser, som hun selv laver med sin 2-årige hest Rocky. Hos Maya går æstetik og træning virkelig op i en højere enhed.

Glade Ekvipager

Fysioterapeut Julie Herold (@gladeekvipager) viser dig, hvor vigtigt det, er vi som ryttere også har fokus på vores fysiske form, når vi er sammen med vores heste. Hun kommer med konkrete træningstips til, hvordan vi kan blive bedre ryttere ved eksempelvis at få trukket vejret helt ned til sædebene for at styrke kontakten til hesten. Det er nørdet, men spændende læsning, som sætter fokus på, hvor vigtigt det er, at det ikke kun er vores heste, som er i balance og i god form.

Naturligt Hesteliv

Trænger du til en kærlig påmindelse om lige at få trukket vejret ordenligt ned i maven, når du er sammen med din hest? Det kan du få på naturlighesteliv, hvor Celine Thorlaksen (@naturligthesteliv) minder om, hvor beroligende og afslappende det kan være at bruge tid med vores skønne heste, hvis vi giver os selv tid til det. Hos Naturligt Hesteliv er der fokus på, at vi som ryttere bruger tid på at lære vores heste bedre at kende, så vi bedre kan arbejde sammen med dem.

Hestekræfter

Som rytter kender du formentligt udfordringen med, at krop og sind ikke altid snakker sammen, og det smitter ofte af på vores heste. Hos Line Hummel (@hestekrafter) finder du øvelser og fifs til, hvordan du med ro og nærvær kan få et endnu bedre samspil med din hest – både fra rygge og fra jorden. Line har en legende og kreativ tilgang til heste, hvor der virkelig er fokus på sammenspillet mellem hest og rytter. Og så er hendes milde og runde stemme intet mindre end den rareste at høre på.

Hestenørd

Positiv forstærkning og intuitiv træning er nøgleordene i Christina Medoms (@hestenoerd.dk) træning, som hun flittigt giver ud af på sin Instagramprofil. Hun deler ofte træningsvideoer, hvor hun forklarer, hvorfor hun laver forskellige øvelser. Øvelserne tager udgangspunkt i, hvad hesten selv giver udtryk for, og hvordan vi som ryttere kan imødekomme dette. Der er masser af leg og positiv stemning på profilen, og den viser, hvor vigtigt det er, at vi lytter til vores heste.

Sarah Gerding Hestetræning

Hvis du søger et hestefællesskab, hvor du kan blive klogere på nogle af de udfordringer, som tilværelsen med heste nogle gange giver, er Sarah Gerdings profil (@sarahgerdinghestetraening) et godt sted at begynde. Hun har fokus på de helt små detaljer i vores omgang med hestene og ikke mindst sammenhængen mellem krop og sind. Sarah formidler desuden også hestetræning igennem podcasts og fællesskabet Rytterstuen på Facebook.

Flere der skal med på listen?

Synes du, der er andre instagrammere, som også har et mere holistisk syn på heste og deres ryttere end så mange andre? Så kom rigtig gerne med dit bud i kommentarsporet under artiklen. Vi er slet ikke i tvivl om, at der findes mange flere gode profiler end dem, vi har valgt at fremhæve.

Læs også: Indretning: 10 coffee table books, der kan forsøde din tilværelse som rytter

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce