10 ting, din hest ikke må spise

Fritidsmarkedet.dk har samlet en liste over 10 ting, din hest IKKE må spise. Vi har alle en tendens til at forkæle vores heste med godbidder. På markedet findes der mange produkter beregnet til dette formål. Men vi kan også finde på at give hestene andet end hestegodbidder.

Det er helt normalt at tilbyde hesten gulerødder, æbler og måske endda pærer. Alt sammen noget hesten godt kan tåle. Man skal dog være opmærksom på at tilbyde dette i begrænsede mængder på grund af det høje sukkerindhold.

Annonce

10 ting din hest ikke må spise

Chokolade: Chokolade kan være yderst skadelig for hesten, da det indeholder det giftige kemikalie theobromin. Hvis du er konkurrencerytter, kan chokolade desuden medføre, at din hest testes positiv for doping.

Kød: En hest er planteæder, og dens fordøjelsessystem er ikke indrettet til kød.

Mælkeprodukter: Heste er laktoseintolerante og får diarre af produkter som mælk, is og yoghurt.

Brød: Hesten fordøjer ikke hvidt brød korrekt. Det kan blokere for hestenes fordøjelsessystem og derfor give følgesygdomme.

Tomater: Tomater er af samme familie som den giftige plante Natskygge. De indeholder alkaloidet atropin som kan medføre kolik.

Hvidløg: Hvidløg må kun gives i begrænset omfang, da det indeholder stoffet N-propyl disulfide, som kan medføre anæmi. Det samme gælder almindelige løg.

Der findes mange gode hvidløgsprodukter til heste. Følg altid produktets foderanvisninger.

Annonce

Kvægfoder: Ikke overraskende er kvægfoder ikke egnet til heste.

Kartofler: De kan sætte sig i hestens luftvejsbaner. De er giftige, hvis de er grønne eller rådne.

Haveafklip: Afklip fra plænen kan indeholde pesticider og rester fra giftige planter. Desuden afgiver græsafklip gærende gasser der kan forstyrre hestens fordøjelsessystem.

Blomkål og broccoli: Begge grøntsager er korsblomstrede grøntsager, der kan udvikle store mængder gasser i hestens mave.

Kilder

Fritidsmarkedet: 10 ting, du ikke må give hesten

Artiklen er oprindeligt bragt i marts 2017 og er efterfølgende blevet opdateret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce