10 tips til at holde bakteriespredning nede – del 2

Udendørssæsonen er igang og den byder på mange stævner sommeren over. Mange heste samme sted udgør også en risiko for spredning af sygdomme, også selvom man måske ikke ved den har været der. Det er derfor en god idé at tage sine forholdsregler. Læs første del af de 10 tips her.

6. Hold distance til andre heste
Selvom vi elsker at være sociale til stævner og andre arrangementer, hvor vi samles med vores hestevenner, er det vigtigt at være opmærksom på “Musses” omgang med andre heste. Selv de små søde kærtegn og hilsner kan udgøre smittefare. Så for at være på den sikre side bør du holde afstand til heste du ikke kender. Hestene skal helst ikke have mule-til-mule kontakt.

7. Glem ikke derhjemme
Selvom du er hjemme i egen stald igen bør du ikke stoppe med at tage hensyn til smittefare. Enhver hest der har været ude i et miljø med fremmede heste, kan risikere at bære på en sygdom uden selv at vise symptomer eller blive syg. Husk derfor at hold godt øje med din hest og om den begynder at udvise symptomer på sygdomme. Det er en god ide at pudse og rengøre det udstyr du havde med til stævne, før det er i kontakt med andre heste.

8. Vær opmærksom hvis du låner trailer
Dette punkt er muligvis ikke så aktuelt for folk der har egen trailer at transportere sin hest frem og tilbage til konkurrencer i, men hvis du lejer trailer eller arrangerer samkørsel med andre, er det vigtigt at være sikker på traileren er ordentlig ren. Dette indebærer både overflader, spande og hønet.

9. Hold dig up to date
Hold dig opdateret omkring hvad der sker i lokalområdet eller der til hvor du skal til stævne. I dag er det nemt at holde sig opdateret via sociale medier, men hvis du skal være sikker på at have de rigtige oplysninger, kan du tale med din dyrlæge.

10. Det kan godt ske for dig  
Din bedste ven er i fare for at blive smittet hele tiden og alle steder. Det kan både være til stævnet i rideklubben eller til det store landsstævne. Selvom de store stævner har forskellige protokoller der bliver fulgt for at undgå smitte, kan det godt ske alligevel. Nogle kører “det sker ikke for mig”- stilen, og det er der, der kan opstå unødig risiko. Man kan med disse tips allerede gøre en stor forskel. Forholdregler er vejen frem, men når det så er sagt, skal man også huske at nyde når man er ude.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce