Benny kunne hverken gå eller stå: At købe en hest er at købe et ansvar

God hestevelfærd burde være en selvfølge. Desværre sker det, at nogle anskaffer sig heste eller ponyer uden at have de nødvendige forudsætninger for at passe og pleje dem. Derfor er det enormt vigtigt at overveje det nøje, hvis man vil anskaffe sig en hest. Én ting er selve anskaffelsen af hesten, noget andet er det ansvar, der ligger i at passe godt på den. Derfor skal vi i denne artikel se nærmere på, hvor vigtigt det er at tænke sig godt om, når man overvejer at få sig en firbenet ven.

Læs også: Kan du se, når din hest er halt?

Historien om Benny: Kunne hverken gå eller stå

Den 8. marts 2013 modtog Last Stop Horse Rescue den forsømte 4-årige hingst, Benny. Den stakkels hest var fuldstændig afmagret og døden nær, men takket være Last Stop Horse Rescue fik Benny en ny chance.

Da Benny kom til Last Stop Horse Rescue vejede han kun lidt over 250 kg. I det første lange stykke tid var den udsultede hingst så afkræftet, at han hverken kunne stå eller gå selv. Heldigvis gav hans redningspersoner ikke op – også selvom det så sort ud.

Annonce

Med største forsigtighed og grundig pleje fik Last Stop Horse Rescue lavet en ordentlig foderplan, og de lagde den stakkels hest i en slynge, så han kunne komme til hægterne igen. Og det bar frugt! Efter en periode på 12 dage med intensiv omsorg og pleje havde Benny endelig samlet kræfter nok til at prøve selv at stå oprejst.

Efter at have vaklet rundt på usikre ben i flere uger, begyndte Benny at få bedre balance. En måneds tid senere kunne han langt om længe gå frit omkring på folden uden problemer. Det tog to lange måneder med kærlig pleje og ordentlig fodring før Benny endelig begyndte at ligne en hest igen, og i dag er han en sund og rask dreng.

Her kan du se, hvordan Benny rejser sig som en fugl phønix. Hav dog gerne et lommetørklæde klar, for det er stærke billeder!

Læs også: Når du giver en hest dit hjerte

Man køber et ansvar

Historien om Benny er uden tvivl ekstrem, men desværre langt fra enestående. Det er ikke alle, der tænker over, at når man køber en hest – og et hvilket som helst andet dyr – så køber man også et ansvar. Et ansvar, der indebærer at man altid gør, hvad man kan, for at dyret har det godt, hvad enten det handler om foder, pleje, besøg af smeden, dyrlægen eller noget helt andet. Hvis økonomien, tiden eller andre forhold forhindrer, at man kan det, så må man aldrig være bange eller bleg for at søge hjælp.

At anskaffe sig en hest kan til en vis udstrækning sammenlignes med at få et barn, for hverken hesten eller barnet vælger, hvem der skal passe på dem – men dem, der vælger at få dem, har unægteligt også truffet et valg om at passe på dem.

I henhold til Dyreværnsloven §1 og §2 skal heste “behandles forsvarligt og beskyttes bedst muligt mod smerte, lidelse, angst, varigt men og væsentlige ulempe”. Det uddybes med: “Enhver, der holder heste, skal sørge for, at de behandles omsorgsfuldt, herunder at de huses, fodres, vandes og passes under hensyntagen til deres fysiologiske, adfærdsmæssige og sundhedsmæssige behov i overensstemmelse med anerkendte praktiske og videnskabelige erfaringer.”

Annonce

En ægte dyreven kan vente

Det er selvsagt uendelig vigtigt at gøre sig tanker om, hvorvidt man har de nødvendige forudsætninger, inden man anskaffer sig et dyr. Måske elsker man de firbenede kræ, og ofte har man kun de bedste intentioner om at være en god dyreven, når man køber sig et dyr. Men det nytter ikke noget, hvis midler ikke er der til det. Hvis pengene er små eller tiden knap, er man så i virkeligheden ikke en ægte dyreven, hvis man formår at indse det og vente med at købe et dyr? Med andre ord kan der være flere måder at være en god dyreven på og en ægte dyreven er i stand til at vente – det må vi huske hinanden på. Man kan passende bruge det som argument, hvis man står over for én, som er i færd med at anskaffe sig et dyr uden helt at have gennemtænkt det.

Kilder

Retsinformation: Bekendtgørelse af dyreværnsloven (2014)

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce