Bevar motivationen i vintermørket

Motivationen kommer ikke altid af sig selv, og det er helt okay. Især i den mørke vintertid kan det være svært at holde gejsten oppe og føle helt den samme glæde ved at tage ud til hesten, som i det lyse og lune sommerhalvår. Heldigvis kan man selv gøre en hel del for at holde sin motivation i gang.

Annonce

LÆS OGSÅ: Tips til at nå rideturen inden det bliver mørkt

Sæt et mål

Uanset, hvilket niveau du rider på, så kan du altid sætte dig mål – store såvel som små. Det kan være en rigtig god idé at skrive sine mål ned på en seddel og hænge den op et sted, hvor man dagligt ser den. Husk også at sætte en dato for, hvornår målene hver især skal være nået. Det kan for eksempel være, at du gerne vil kunne springe en bane på 110 cm til april, eller at du skal kunne ride en tur alene i skoven på din hest, når sommerferien er ovre – eller noget helt, helt andet. Det vigtigste er bare at have noget at binde sin træning og sig selv op på.

For, at dine mål kan være med til at motivere dig hele vejen igennem, så prøv, om du kan sætte nogle delmål. Her kan vi for eksempel vende tilbage til ønsket om at kunne ride alene i skoven. Lad os sige, at din hest er helt urutineret i at begå sig uden for en ridebane. Første step kan måske være, at I skridter 5-10 minutter sammen med en anden ude langs vejen. Næste step kan være at, I også tager en tur i trav og måske er væk i 20 minutter. Sådan kan du fortsætte med at sætte dig delmål, helt ind til du opnår dit endelige mål. Når du har gjort det, kan du sætte dig helt nye mål og på den måde holde motivationen i gang.

Det er desuden vigtigt, at du ikke går alt for hurtigt frem. For både dig selv og hesten kan én dårlig oplevelse nemlig tage længere tid at rette op på, end hvis I havde trådt varsomt fra begyndelsen.

LÆS OGSÅ: Opbyg tillid mellem dig og din hest efter en dårlig oplevelse.

Tænk positivt

Du må aldrig (og vi gentager: aldrig!) være hård ved dig selv. Man er sin egen værste fjende, og der er ikke noget som en omgang ukonstruktiv selvkritik til at banke motivationen i stykker. Alt hvad du gør, gør du så godt, som du overhovedet kan, og det er mere end godt nok! Det skal du altid huske at holde fast i.

Annonce

Ved at tænke positivt om dig selv, og om din hest, vil du blive bedre til at overkomme modgang. Det er simpelthen umuligt ikke at opleve modgang på et eller andet tidspunkt. Her skal positiviteten være det redskab, som gør, at du trods alt bliver ved. Hvis du for eksempel oplever, at du ikke kan opfylde din målsætning, så prøv at lade være med at blive skuffet. Fortæl i stedet dig selv, at du har gjort alt, hvad du kunne, men at forventningerne måske bare har været lidt for høje. Man er aldrig helt umulig til noget. Der vil altid være et eller andet, som trods alt lykkes, og som man kan bygge videre på. Husker du det, så skal motivationen nok holde ved

Gør det til en vane

Hvis du gør din træning og de positive tanker til en vane, hvor du dog stadig husker at lytte til dig selv, vil det som regel også være lettere at opretholde motivationen. Mange mennesker – nok især kvinder – kan have en tendens til at analysere samtlige forhold lidt for nøje. Selvfølgelig skal man indimellem sætte sig ned og tænke over tingene. Men hvis man hele vinteren igennem tænker på, hvor mørkt og koldt det er udenfor, og hvor meget man derfor ikke gider at tage ud for at ride, så piller man langsomt sin motivation fra hinanden. Derfor skal de positive tanker endnu engang findes frem: Godt nok er det kold og mørkt, og hesten er sikkert møgbeskidt, men hvor bliver det alligevel dejligt at se den, mærke den og sætte sig op i sadlen i den friske vinterluft.

Men hvis du virkelig kæmper med at finde motivationen i mørket, kan vi berolige dig med, at vi heldigvis går lysere tider i møde før eller siden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce