3 bomøvelser, som enhver ekvipage kan bruge i træningen

Uanset om du rider spring, dressur eller noget helt tredje, har du sikkert hørt om bomarbejde, og måske du også har prøvet de mest simple af slagsen. Og det kan faktisk være en stor fordel at træne med bomme, uanset hvilken disciplin du ellers rider. Derfor får du nu tre bomøvelser, alle ekvipager kan bruge, og du kan naturligvis tilpasse de enkelte øvelser til dig og din hest.

Læs også: Tips til vellykket bomtræning: Forberedelse er altafgørende

Annonce

Øvelse 1: Tændstikmanden

I denne opsætning ligner bommene en tændstikmand uden hoved, så du placerer fem bomme, så det ligner en tændstikmand med krop, ben og arme ud til siderne. Afstanden mellem bommene afhænger af den enkelte hest og ikke mindst gangarten.

Det er en relativt simpel øvelse, som kan udføres i alle gangarter, hvis I er erfarne brugere af bomme.

Øvelsen går i al sin enkelthed ud på at ride en form for ottetal. Rid over den midterste bom og herefter ud til den ene side og kryds de to øverste bomme (armene). Derefter skal du krydse midterbommen (kroppen) igen og ride til den anden side for at krydse de to nederste bomme (benene).

Bomøvelsen tændstikmand

Sådan gør du: Læg 5 bomme ud, så de danner formmen på en tændstikmand uden hoved.

Øvelse 2: Firkanten

Som navnet indikerer, skal bommene i denne øvelse ligge i en firkant. Det lyder simpelt, men der findes en række forskellige variationsmuligheder i denne øvelse. Til en start skal hesten blot gå over to bomme ad gangen og gerne i skridt til en start, men øvelsen kan også laves i trav, når I er trygge ved øvelsen.

Med tiden kan I også prøve at placere nogle af bommene skævt eller ovenpå hinanden, da din hest på den måde skal tænke mere over, hvor den sætter benene, fordi der er lille højdeforskel i hjørnerne eksempelvis.

bomøvelse_firkant

Sådan gør du: Læg fire bomme ud med enderne mod hinanden, så de former en firkant.

Øvelser i boksen

Ottetal: Når I er trygge ved at skridte over to bomme ad gangen, kan I prøve at ride i ottetaler over bommene.

Parade: Prøv at se, om du kan få din hest til at stoppe inde i firkanten med alle fire ben.

Tilbagetrædning: En tilbagetrækning i firkanten kræver, at du har godt styr på bagsignalet, da det virkelig stiller kræv til jeres præcision.

Øvelse 3: Den klassiske på en ny måde

Du kender garanteret øvelsen, hvor en række bomme er spredt ud med den korrekte afstand på langsiden, hvor I kan ride over dem i enten skridt, trav eller galop. Men har du prøvet at ride den anden vej?

Det vil sige, at i stedet for at ride over bommene, skal du ride langs med bommene. Afstanden kan du justere afhængig af din hests størrelse og smidighed, men uanset hvad kommer øvelsen til at fungere som en udvidet form for slangebue, hvor bommene kan bruges som en god støtte i forhold til både at ligeudrette og bøje din hest.

Bomøvelse_klassisk

Sådan gør du: Læg fire bomme ud med omkring 2,5 meter imellem for hest og 2 meter imellem for pony.

Bomafstande

Er du i tvivl om, hvor langt der generelt bør være mellem bommene, når du træner bomøvelser med din hest? Så kan disse to grafikker hjælpe. Du kan hente dem ned direkte på din telefon, så du altid har dem i lommen.

Hesteafstand
Ponyafstand

Læs også: 3 bomøvelser, der hæver din dressur til et nyt niveau

Kilder

Budget Equestrian: 10 ground poles exercises

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce