Dansk Varmblod om corona-panik: “Vi vil ikke skuffe publikum”

Der har de seneste timer hersket stor forvirring om, hvorvidt Dansk Varmblods Hingstekåring 2020 skulle lukke ned på grund af frygten for corona-virus. Men Dansk Varmblod har truffet beslutningen om, at arrangementet fortsætter trods regeringens anbefalinger. Malgré Tout var på pletten og deltog i Rideforbundets pressemøde og giver dig her de seneste nyheder om situationen i Herning.

Næsten 1 time forsinket

Til pressemødet deltog direktør Casper Cassøe og formand Jan Pedersen for Dansk Varmblod. Pressemødet skulle oprindeligt have været afholdt kl. 14, men blev næsten en hel time forsinket, fordi Dansk Varmblod var nødsaget til at afholde hovedbestyrelsesmøde og drøfte tingene ordentligt igennem først.

Jan Pedersen, formand for Dansk Varmblod, udtalte følgende:

“Vi har været i gang siden i tirsdags. Vi har besøg af rigtig mange hestemennesker, udstillere og ryttere. Vi hæfter os ved at regeringens udmelding om corona-virus er en anbefaling – og ikke et pålæg. Hvis det havde været et pålæg, havde vi selvfølgelig efterfulgt dette.

“Vi hæfter os ved at det er en udmelding, ikke et påbud.”

Jan Pedersen, Formand for Dansk Varmblod.

Ingen ændringer i arrangementet

“Vi kommer indtil videre til at køre arrangementet videre, som vi har planlagt”, fortæller Jan. Siden arrangementet blev skudt igang i tirsdags har Dansk Varmblod fulgt udviklingen og fulgt sundhedsmyndighedernes anbefalinger, herunder opsat desinficerende standere rundt omkring på området, hævet rengøringsniveauet og haft fokus på at deres ansatte ikke har haft kontakt med smitteområder.

Vi ER i gang

Direktør Casper Cassøe fortsatte pressemødet med at fortælle, at arrangementet er i gang og at rigtig mange mennesker allerede har opholdt sig i halområderne. “Vi vil ikke skuffe vores publikum”, fortalte han.

“Vi har valgt ikke at handle i panik”

Selvom Mette Frederiksen på et pressemøde anbefalede, at alle arrangementer med over 1.000 gæster aflyses, har Dansk Varmblod valgt at gå imod anbefalingerne og ikke handle i panik, som statsministeren også sagde i sin tale.

En journalist fra Danmarks Radio stilte spørgsmålet om ikke Hingstekåringen gamblede med folks sikkerhed ved ikke at følge anbefalingerne. Til dette svarede Direktør Casper Cassøe, at de følger retningslinjerne og at mange af de mennesker, der opholder sig i Herning har været her siden igår.

Læs også: Will & Severo: To hestemænd med en fælles mission

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce