De mest populære hestenavne

Dyreforsikringen Agria har offentliggjort deres lister over de 10 mest populære hestenavne hos henholdsvis hopper og vallakker. Listerne er udformet ud fra heste, som blev forsikret hos Agria det foregående år, så de er måske ikke 100% korrekte, men de giver alligevel en god idé om hvilke navne, der er populære lige nu. I denne artikel vil se på hvilke navne, der er blandt de mest populære, hvordan listerne ser ud sammenlignet med de mest populære navne for et par år siden og give lidt baggrundsinformation for nogle af navnene.

LÆS OGSÅ: Hvornår er hesten gammel?

Hopper

1. Luna 
2. Fiona 
3. Bella 
4. Saga 
5. Stella 
6. Chanel 
7. Ofelia 
8. Sally 
9. Abby 
10. Bellis 

De tre mest populære navne til hopper, Luna, Fiona og Bella, er gengangere fra forrige års liste. Sammen med Sally, Abby og Stella hører de til i en kategori, man kunne kalde “almindelige pigenavne”, og selvom flere af disse navne stammer fra ord på forskellige sprog, så er deres betydning ikke nødvendigvis det første man tænker på, når man hører dem. Derimod er et navn som Bellis tæt forbundet med planten af samme navn, der også kendes som Tusindfryd. Ofelia og Saga skiller sig en del ud på denne liste.

Ofelia er et navn, som stammer fra det Gamle Grækenland, men er nok bedst kendt fra Shakespeares Hamlet, hvor Ofelia er navnet på Hamlets forlovede. Da Hamlet foregår i Danmark, har navnet dermed også en form for forbindelse til vores sprog. Saga er et navn, der de sidste 10 år er steget meget i popularitet som navn til pigebørn. Denne popularitet er nu også overført til hopper, hvor navnet, som leder tankerne hen på “de islandske sagaer”, altså er at finde højt på denne liste. På listen er også navnet Chanel, som man må regne med, er opkaldt efter modehuset og parfumemærket af samme navn. 

LÆS OGSÅ: Hvad fortæller hesten os med mulen? 

Vallakker

1. Felix 
2. Valentino 
3. Aslan 
4. Don Carlos 
5. Elvis 
6. Fønix 
7. Joey 
8. Tarzan 
9. Balder 
10.Caramelo

Her er navnene generelt mere særprægede. Felix og Elvis er også at finde på listen fra for to år siden, men de resterende otte navne er nye på listen. Både Felix og Elvis er ret almindelige navne til kæledyr. Derfor er de måske ikke så overraskende at finde dem på denne liste. Halvdelen af listens navne stammer fra forskellige historier og fortællinger. Aslan er navnet på løven i Narnia-bøgerne og –filmene. Det er et tyrkisk ord, der kan oversættes til “frygtløs”, “kriger” og “Løve”.

Don Carlos er navnet på en fransk-italiensk opera fra 1867. Fønix er en alternativ måde at stave navnet på den mytologiske Fugl Føniks, som symboliserer genopstandelse og udødelighed. Tarzan er kendt fra bøgerne og filmene af samme navn. Her i Danmark vil mange også forbinde navnet med ponyen fra filmen “Tarzan Mama Mia” og den dertilhørende Kim Larsen-sang. Balder er navnet på en nordisk guddom, som ofte er beskrevet som den smukkeste af alle guderne.

Også navnet Joey kan man anse for at høre med i denne kategori af navne, da rigtigt mange danskere nok først og fremmest associere navnet med karakteren fra tv-serien “Venner”. Caramelo er det spanske ord for karamel, og man kunne forstille sig at være et navn der ofte bliver givet til heste med samme farve. Til sidst er det interessant, at begge lister har et navn tæt forbundet med modehuse og parfumemærker, i dette tilfælde Valentino. 

LÆS OGSÅ: Hestens hjerne: Sådan adskiller hestens hjerne sig fra menneskets

Om man vælger sit hestenavn på grund af, hvad det betyder, hvem eller hvad der ellers har haft navnet, eller om det bare passer godt til hesten, så kan det altid være rart med lidt inspiration. Man kan bruge disse lister til at finde et navn, som man godt kan lide. Eller man kan bruge dem til at undgå de mest populære navne. Det kan også bare være spændende at se, hvordan og hvor hurtigt trends inden for navne ændrer sig, som man kan se, når man sammenligner med den ældre liste. Til sidst skal man huske, at et navn bare er et navn. Hvis man synes, at ét bestemt navn bare passer rigtigt godt til ens hest, så er det selvfølgeligt dét, at hesten skal hedde.

Kilder

Agria Dyreforsikring: Hestenavne 2023 – Vi har samlet en liste med populære navne her – Agria Dyreforsikring

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce