Derfor er det bare sjovere at have hest om sommeren

Det er bare sjovest at have hest om sommeren, synes du ikke? Det er længere lyst, man behøver ikke at pakke sig selv (eller hesten) lige så meget ind, og det er forhåbentlig en tid, hvor man bruger meget tid med hesten. I denne artikel dykker vi endnu mere ned i, hvorfor det egentlig bare er lidt mere federe at have hest om sommeren, end det er om vinteren.

Annonce

Læs også: Mønstring til dyrskuer eller kåring – Hvordan gør man?

1. Strigl hesten på nul komma fem

Er du også en af dem, der føler, at det om vinteren tager i hvert fald 30 min længere at være i stalden? Altså kun fordi, det tager længere tid at strigle hesten? Så kan du glæde dig over, at sommeren forhåbentlig bringer heste, der ikke er ligeså beskidte. Noget af det bedste ved at have hest om sommeren er nemlig, at du kan klare rengøringen af den på nul komma fem.

2. Det er længe lyst

Lyset! Du skal ikke længere kigge på klokken for at overveje, om du kan nå en lynhurtig tur inden mørkets frembrud. Når man har hest om sommeren, er det slut med at føle, at man besøger sin hest om natten. Og så skal man heller ikke negligere den befrielse, det er ikke at skulle klistre sig selv og den firbenede til med reflekser, blot for at skridte en tur på 20 minutter.

3. Hesten er mere rolig

Med lang foldtid og en sommerund mave er hesten som regel en hel del mere rolig at have med at gøre om sommeren, end det er tilfældet i vinterhalvåret.

4. Færre penge på foder

Lad os bare være ærlige: Det er hammerdyrt at have hest, og derfor er det befriende, at man om sommeren kan spare lidt mønt på stråfoder. De fleste heste går i hvert fald på døgnfold og klarer sig fint med græs og eventuelt lidt supplerende krybbefoder store dele af sommeren. Så kan du til gengæld spare op til at forkæle din hest lidt ekstra i vinterhalvåret.

Læs også: 10 grunde til at det er dejligt sommeren er her

Annonce

5. Farvel til udmugningen

Endnu en kæmpe fordel er, at hvis din hest går på døgnfold, så slipper du for at muge ud. Ulempen er, at det er max hårdt at komme i gang med det igen til september-oktober, når din hest kommer på boks igen og dine muskler er forduftet og dine arme er blevet helt slappe. Så nyd for Guds skyld udmugningspausen om sommeren så længe, den varer!

hest rides på mark
En anden ting vi elsker ved at have hest om sommeren er de skønne rideture i naturen. Foto: Arkiv.

6. Rid i t-shirt

Tykke jakker, overtræksbukser og et dobbelt lag ridesokker er heldigvis fortid, når sommeren står for døren. Med andre ord er det ret så fantastisk, at man – for det meste – kan ride i t-shirt uden at fryse og ikke have andet overtøj med sig end en tynd trøje eller en let jakke på de blæsende og letdryppende dage.

7. Rid udendørs hver dag

Når sommeren er kommet, behøver du heldigvis heller ikke bekymre dig om et støvet ridehus, og om hesten bliver lidt for frisk, når I skal vænne jer til at ride udendørs igen. Sommerhalvåret betyder nemlig, at I allerede har vænnet jer til at træne ude. Ja, faktisk vil I allerhelst blive ude, hvis I kan komme til det, medmindre det står ned i stænger. For alle os, der er vant til at ride ude hele året, er den store fordel selvfølgelig, at det nu også er en fornøjelse at være der.

8. Ingen mudder eller knolde på foldene

Det er heller ikke så ringe endda, at vi i et par måneder får lov til at slippe for – i hvert fald den værste – mudder. Den danske sommer er som bekendt lunefuld, og man kan aldrig vide, om den bliver tør eller våd. Men det er forholdvis sikkert, at det bliver lidt sjovere at hente sin hest på folden, end det er i 20-40 cm mudder om vinteren. De hårde knolde i frostvejr savner vi heller ikke. Den reducerede mængde mudder bertyder som regel også færre tabte sko, færre mukangreb og mindre sur stråle hos din hest om sommeren.

9. Føl all over

Sommerens absolutte cute-faktor er de mange kære føl, man ser løbe rundt på de grønne marker. Der er da ikke noget mere livsbekræftende end en lille purk, der skal lære sine fire lange ben at kende, vel?

Læs også: 9 sjove tricks til livet i stalden

Annonce

10. Dyrskuer, ridelejre og rideferier

Der er da heller ikke noget bedre end alle de dejlige arrangementer udendørs, som finder sted, når man har hest om sommeren. Dyrskuer, ridelejre, rideferier og måske også en håndfuld udendørsstævner er bare noget af det bedste. Kan du også mærke, at du glæder dig? Vi håber i hvert fald, at I alle får en fantastisk sommer!

Sommerens bagsider

Selvfølgelig har sommeren også sine bagsider. Lad os nævne nogle af dem, så du har bare lidt at glæde dig over her i vintertiden.

  1. Vi skal være opmærksomme på, at vores heste ikke kommer i berøring med giftige planter.
  2. Insekterne tager over! Hesten har løbende øjne, og I må kæmpe med sommereksem og myggestik. Nej tak, det kunne vi godt undvære.
  3. Nogle heste bliver for rolige at ride – ja, lad os bare sige dorske eller måske ligefrem dovne.
  4. Vi skal oftere tjekke, om hestene har vand, fordi de drikker mere i varmen.
  5. Der er landbrugsmaskiner over det hele, når du rider tur med din hest. Det giver jer ikke altid de bedste rideoplevelser.

Læs også | annoncørbetalt: Husker du at afstemme foderet, når hesten står mere stille på folden om vinteren?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce