DRF: SLUT med at ride i ridehus – og besøgene i stalden skal skemalægges

Coronavirussen hærger, og efter regeringens seneste melding, har DRF besluttet, at alle rideklubbers ridehuse i landet skal lukkes. Dog anbefaler vi på det kraftigste, at også alle private ridehuse lukker, og at tiden i stalden planlægges af staldens ansvarshavende, således at kun én hesteejer begår sig på staldgangen ad gangen. Også det har DRF lagt retningslinjer for.

Rideforbundets udmelding

I forbindelse med regeringens udmelding d. 17. marts, skriver rideforbundet bl.a.:

Efter aftenens udmelding fra myndighederne vurderer DRF desværre ikke længere, at det er forsvarligt at lade vores klubber afholde aktiviteter, der enten kan karakteriseres som indendørs sportsaktivitet (ridning i ridehus), eller hvor antallet af personer på et offentligt sted (i dette tilfælde i klubben) overstiger 10 personer. Derfor skal al indendørs aktivitet nu ophøre til og med 30. marts. Har klubben et ridehus, skal dette lukkes, da ridning i ridehus karakteriseres som indendørs idrætsaktivitet.

Selvom rideforbundet ikke direkte skriver, at private ridehaller bør lukkes, opfodrer vi på det kraftigste til, at det sker. For som dronningen sagde i sin tale i går, med hensyn til at ignorere alvorligheden af smittekæden:

“Det kan man ikke være bekendt. Det er tankeløst og hensynsløst.”

H.M. Dronning Margrethe

Med sin stærkeste appel, beder hun danskerne om at respektere regeringens udmeldinger og kun bevæge sig udenfor sit hjem, hvis det er stærkt nødvendigt – også selvom det er ærgerligt ikke at kunne gøre, som man plejer. Politiet påpeger desuden, at hvis reglerne om at lukke alle indendørs sportsaktiviteter med over 10 personer ikke lukkes, kan man modtage en bødestraf.

Læs også: Nødråb fra smedene: Bliv nu væk fra staldene, mens vi arbejder!

Turene i stalden bliver færre og ikke som de plejer

Og hvad betyder det så for dig og din – måske – daglige omgang med din hest? Vi anbefaler på det kraftigste, at I i din stald laver et besøgsskema over, hvor I kan skrive jer på, så der ikke er mere end en person på staldgangen ad gangen. Det betyder også, at du indimellem må få en anden fra stalden til at kigge til din hest. Det samme anbefaler rideforbundet. De mener, at det enten er staldpersonalet, der passer hestene eller at man skemalægger pasningen blandt hesteejerne, præcis som vi netop har beskrevet.

Lad desuden være med at tage i ridehuset, men rid en tur på banen eller i naturen – også selvom det ikke er lige så fedt, som det plejer. Virussen gør ondt på alle, og alle må give efter for at få stoppet smittekæden – også hestefolket. Heldigvis er vi hestemennesker et hjælpsom folkefærd, og det bør i dén grad komme til syne i denne situation.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce