Drøm om egen stald? – Mød stutteriejer Veronika Gylthe

Veronika Gylthe: “Gå til venstre, når andre går til højre”

Hun er norsk, men hun bor i Danmark. Ikke sammen med sin norske familie, men sammen med sine mange veltrænede varmblodsheste og sin danske kæreste. For en ihærdig springrytter er mulighederne i Danmark nemlig noget bedre, end de er hjemme i Norge. Der er ganske enkelt for langt til stævnepladserne rundt omkring i Europa, når man kommer helt oppe fra det nordligste Skandinavien. Derfor har hun, skridt for skridt, ridetur for ridetur, skabt sit eget salgs- og opstaldningssted under navnet Vero Stables i det hestevenlige Vejle-område.

Hun hedder Veronika Gylthe, og dengang hun satte gang i det hele, var hun blot 20 år gammel. Med hjælp fra sin far og ikke mindst sit hårde arbejde, sidder hun nu i Vejle og har alt det, som hun engang drømte om deroppe i det norske. Det vidner ikke bare om, at man sagtens kan gå til venstre, når andre går til højre, som hun selv formulerer det. Det fortæller os også, at hvis vejen til venstre trækker nok i én, så vil det sted, vejen fører hen, også være langt bedre end alternativet.

Det, der driver mig mest, er, at der er så meget at lære. Det er et “24 timer i døgnet”-job, og ingenting kan forudses.

Går du selv med tankerne om at oprette en salgsstald eller at starte en hestepension, så kender Veronika om nogen de store overvejelser, svære følelser og praktiske såvel som mentale udfordringer, der følger med. Nu er hun nået i mål, virksomheden galopperer derudaf, og hun er klar til at dele ud af sine erfaringer.

For selvom hun er ung, så ved Veronika mere om at begå sig i hestesektoren end de fleste andre. Hør hende fortælle om alle de svære såvel som skønne situationer, der opstår, når man arbejder med dyr. Hun forklarer også, hvordan det er pludselig selv at stå som “manden” på matriklen og ikke mindst at skulle skabe sig et socialt netværk helt fra bunden.

Der er så meget modgang, man kan møde på sin vej. Det eneste, man kan gøre i sådan nogle situationer, er at forsøge at smile. Jeg kunne smile over, at i dag skal jeg gøre det, jeg elsker mere end noget andet.

Læs den fulde artikel gratis i Malgré Touts magasin #26.

.

.

I SAMME SERIE
Selvstændig i hestebrancen? – Mød foderkonsulent Karina Vinther
Job i hestesektoren? – Mød Brogaardens grafiske designer

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce