Til alle ikke-hestefolk: Derfor er en hest ikke “bare en hest”

Heste. Det er majestætiske dyr, som kun få er så heldige at have i hverdagen. For det meste er de årsag til uendelig glæde, men sommetider er det også dem, som får os til at stoppe op og tænke over tilværelsen. De kan skabe grundlag for fordybelse, for læring og for masser af skønne stunder, men de kan også være dem, som giver frustrationer og grå hår. Derfor vil en hest aldrig kunne være “bare en hest”.

Mon ikke, det kun er hestefolk, som ved, hvad der snakkes om, når ovenstående bliver nævnt? Omverdenen må se på, mens det kan virke som om, at en rytter befinder sig i anden tid og sted, og derfor kan det for nogen virke mærkeligt, hvordan en hest kan betyde så meget for en rytter. Digtet nedenfor er dedikeret til de heste, vi har kendt gennem tiden, og som på den ene eller anden måde har gjort os til dem, vi er i dag.

Annonce

Læs også: 5 betagende digte om det at have hest

”Bare en hest”

Fra tid til anden fortæller folk mig: “Op med humøret – det er bare en hest”. Eller: “Det er mange penge at bruge på noget, der bare er en hest“.
De forstår ikke den rejse, jeg har været på, de timer jeg har brugt, de penge der er brugt på “bare en hest”.
Nogle af mine mest stolte øjeblikke er blevet til omkring “bare en hest”.
Mange timer er gået, hvor mit eneste selskab var med “bare en hest”, og på intet tidspunkt har jeg følt mig alene.

Nogle af mine sørgeligste øjeblikke, har været som følge af “bare en hest”, og de dage, hvor alt har været henlagt i mørke, har et kærligt puf fra ”bare en hest”, givet mig nærværd og tryghed til, at overvinde de svære tider.
De, som synes det “bare er en hest”, vil formentlig også bruge sætninger som “bare en ven”, “bare en solopgang” eller “bare et løfte”.
“Bare en hest” giver mig et fantastisk venskab, tillid og ubegrænset glæde.
“Bare en hest” giver den medfølelse og tålmodighed, jeg har brug for, for at blive et bedre menneske.

Annonce

På grund af “bare en hest” kan jeg finde på at stå tidligt op, gå en lang tur og se med oprejst pande imod fremtiden.
Så for mig og personer, der er som mig, er det ikke “bare en hest”, men håb og drømme om fremtiden, glade minder fra fortiden og den rene glæde som befinder sig lige nu og her.
“Bare en hest” bringer det bedste frem i mig, og får mine tanker væk fra mig selv og dagens bekymringer.
Jeg håber, at folk en dag vil forstå, at det ikke “bare er en hest” men noget, der gør mig til det individ jeg er, så jeg ikke blot er ”bare et menneske”.

Så næste gang du høre sætningen “bare en hest”, så smil. Smil, for du er en af de få heldige, som forstår.

Kilder

Horse & Hound: “Just a horse poem”

Artiklen er oprindelig bragt i juli 2018.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce