Guide: Heste på græs – del 1

Annoncørbetalt artikel
Equsana logo

Forår/sommersæsonen er for alvor over os og med det gode vejr betyder det også at græsset får masser af næring til vækst. Rigtig mange hesteejere begynder derfor at lukke hestene på græs. Dog er der en del, man som hesteejer bør være opmærksom på i forbindelse med indgræsning.

Overgangen til græs betyder store ændringer i hestens samlede energi- og næringsstofindtag. Tidligt forårs- og sommergræs har et højt indhold af energi og protein. Forskellen i tørstofindholdet er også stor mellem græs og andet grovfoder som hø og wrap. Græs indeholder op til 80 % vand, hvorimod grovfoder typisk kun indeholder 10-30 % vand. Disse forskelle i den kemiske sammensætning mellem græs og grovfoder, gør at man langsomt bør vænne hesten til græs. Hvis hesten får løs mave, kan man med fordel supplere med sunde fiberpiller som Equsana Health Fiber, som er med til at genskabe balance i hestens bagtarm, hvor fibernedbrydningen foregår.

Læs også: Foldtid kan forlænge hestens levetid

Start derfor forsigtig ud, når hesten skal til at græsse. Det bedste er at lade hesten græsse for hånd i 5-10 minutter de to første dage. Dernæst kan tiden øges til 15-20 minutter på fold og dagen efter igen kan den fint græsse i 30 minutter osv. Denne korte græsningstid betyder også, at der skal suppleres med grovfoder i de timer, hvor hesten ikke er på græs. Grovfoder kan med fordel tildeles inden hestene lukkes på græs, for at undgå at de foræder sig.

Opsummeret er her 5 gode råd til indgræsning:

  • Start forsigtigt ud – lad hesten græsse for hånd de første dage
  • Suppler med grovfoder
  • Tildel grovfoder inden hesten kommer på græs
  • Sørg for ny forsigtig indgræsning, hvis hestene skifter fold
  • Suppler med Health Fiber, hvis hesten får løs gødning

Læs del 2 på Equsana

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce