Hanne Wind Ramsgaard inspireres af Mark Todd

Af Stine Maria Jørgensen

Hanne Wind Ramsgaard er en af Danmarks bedste military-ryttere. Hun har et utal af placeringer både på de nationale og internationale militarybaner og senest blev hun placeret til EM, så hvorfor deltog hun i clinic’en? ’Mark Todd er en af de største og mest rutinerede kapaciteter indenfor vores sport – han jo nærmest en levende legende. Han har set en masse heste og han har pt. selv flere 4* heste’, siger Hanne.

Om Mark Todds træningstips bringer Hanne tættere på hendes mål, ved vi endnu ikke, men hun arbejder frem mod WEG 2018, og skulle hun ikke få plads, så ser vi hende forhåbentlig til endnu et af verdens største og sværeste militarystævner, nemlig Burghley Horse Trials den 30. August 2018.

Læs også: Hanne Wind Ramsgaard ny dansk mester i military 

Hanne Wind Ramsgaard

Hanne selv har fået meget ud af at være med på clinic’en, men der også lavet en liste med punkter, der skal arbejdes videre på, og Hanne er ikke bange for at røre ved de ting, han har givet hende. Selv om det for Hannes vedkommende var mere end finpudsning af hest og rytter, så gav han hende tips til, hvordan hun og hesten Vestervangs Arami forhåbentlig kan rykker sig fra at ligge stabilt lige uden for placering til at ligge stabilt inde for placeringerne ved de helt store stævner.

På trods af at Danmark er en lille military nation har to ildsjæle, Mikkel Jørgensen og Sally Schlichting, formået at tiltrække to verdensstjerner, nemlig Mark Todd og Eric Smiley. Begge trænere underviser en gruppe af ryttere, der repræsenterer den danske elite, og som i det daglige også fungere som undervisere. Da vi talte med Hanne, spurgte vi om hun kunne give det videre som hun lærte på clinic’en til sine elever. ’Absolut, svarede Hanne. ’Det er alt fra ridningstips, til grund ting man primært arbejder med, og det kan også være ting som management af hesten og ens egen fysik’. Hanne glæder sig til, at kunne give nogle af de ting videre som hun har lært til sine egne og fremtidige ryttere.

Mark Todd

Mikkel Jørgensen, fra Stald Jørgensen har tidligere sagt; ’Vi skal gerne have Danmark frem i spidsen af sporten hen over de næste ti år. Derfor kan vi lige så godt få de bedste til landet’ og fortsætter; ’mange af dem, der er med i clinic ‘en fungerer som undervisere i det daglige, og det betyder, at det de lærer, eller bliver endnu bedre til, kommer alle til gode fordi de ryttere, der rider hos Mark Todd, kommer til at give det videre til hele military-Danmark’ Sally Schlichting, der ejer Søborggaard er enig i, at Danmark skal frem i spidsen af sporten, og hun glæder sig over, at der sker meget i hele Danmark med hensyn til træninger. Det er også hendes oplevelse, at de ryttere, der deltager på Eric Smiley clinic’en, giver det de lærer videre til deres elever. Man fristes til at sige, at initiativer fra ildsjæle gør det muligt for eliten, at videregive viden og erfaringer fra clinics med verdensstjerne videre til hele military-Danmark, og på den måde kommer træninger som disse alle ryttere, uanset niveau, til gode.

Et udpluk af Hannes resultater:

Nordisk guld og individuel 4. plads, Starum, 2012,
Nr. 4, CCI3*, Strzegom, 2014
Nr. 12, CCI4*, Pau, 2014
Nr. 8, CCI3*, Samur, 2015
Nr. 33, EM, Blair Castel, 2015
Dansk Mester, 2016
14, Plads individuelt, CICO3*, Strzegom, 2016
Nr. 20, EM, Strzegom, 2017

Læs også: Legenden Mark Todd om træning i vintersæsonen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce