Hestemennesker på sociale medier – hvem er du?

Hestefolk er overalt på sociale medier. Vi følger Facebook-grupper, søger på hashtags på Instagram og læser stolpe op og stolpe ned på diverse fora – alt sammen for at få nye viden, hente inspiration og blive klogere på vores liv med de fantastiske dyr. De fleste af os er venlige, sjove og villige til at hjælpe, når vi bliver spurgt. Men der er nogle derude, som har det anderledes. Vi taler om de såkaldte ‘tastertur-ryttere’. Arketyperne, der har gjort din internetfærden til deres personlige kæphest. Det er den samme type, der er grunden til at Heste-Nettet blev så populært, frygtet og berygtet for sine lange debatter i trådene. Men hvorfor er der så mange af dem derude?

Vi kender dem allesammen. Typerne, der i samme øjeblik, der bliver postet en ridevideo, straks farer til tastaturet, og skal kommentere på om hestens hoved er i lod, om den er er redet korrekt eller om rytteren er for tung. Især grupperne på Facebook er fuld af disse typer. Åh gud, det kan være et skræmmende sted!

Fra tastaturrytteren, der vil knytte alle problemer sammen med mavesår eller sædstrengsadherence, til typerne, der farer i det røde felt over at hesten går 3 grader under lod. Lad os sammen gennemgå listen af skøre hestemennesker, der lurer på nettet. Og hvem ved, måske du selv er én af dem?

Malgré Tout Talkshow: Rytteren på sociale medier

Sociale medier fylder mere og mere i vores liv – også for os hestemennesker. Og måske især for unge hestemennesker. Om antallet af følgere og opsigtsvækkende billeder og video er alt, og hvordan man får det bedste ud af tiden på de sociale medier, taler Malgré Tout med tre helt normale hestemennesker om. Det sker til Malgré Tout TalkshowHillerød Horse Show den 12.-14. november.

De tre unge mennesker, som vi taler med fredag den 12. november på FEI-rytter Claus Hundebøl, springrytter Amélie Gotfredsen og liberty-rytter Lene Olesen. De har af den ene eller anden årsag hver især succes på sociale medier – især på Instagram – men har uden tvivl også været hver deres udfordringer igennem. 

Daniel Bachmann banner
Annonce

Mavesårsdamen

“Har du tjekket ham for mavesår?” – Er denne persons standard svar til alt. Halt på højre bagben? Har den et sår over øjet? Eller har den smidt en sko? Jeps, du gættede rigtigt! Det er helt sikkert noget, der skyldes problemer i mavesækken i følge mavesårs-damen! Og hun er ikke for fin til at kommentere på det meste, samt at lægge tre forskellige udgaver af en foderplan op for din hest (uden du overhovedet har bedt om det). Nogle gange kan mavesårs-damen altså være nyttig, for hun har en kæmpe stor viden om stivelse- og sukkerfrit foder, som kan være rar at have.

Dyreværnsforkæmperen

DET ER SYND FOR HESTEN! Du kender sikkert typen. Hende, der synes, det er dyremishandling at ride sin hest, at give den dækken på om vinteren eller at sko den med jernsko. Hun er typen, der synes det er mishandling at lære sin hest at smile med overlæben. Din hest skal give dig tilladelse til at børste den, eller kan du godt droppe det. Hvis den bider dig, er det helt sikkert din egen skyld. Vi skulle egentlig bare slippe alle heste fri og lade dem leve frit i naturen. Gerne hurtigst muligt. For i følge dyreværnsforkæmperen, ville heste have det bedst, hvis de fik lov til at leve på egen hånd uden vores indblanding.

Redderen

Hende her er måske ikke ligefrem den mest udbredte tasterturrytter, men hun er alligevel nævnt her, fordi der findes rigtig mange af hendes slags. Du ved, hende, der ikke forstår hvordan du dog kan finde på at sælge din hest. Hun er hurtig til at fælde dom, hvis du ikke har tænkt dig at købe den stakkels hest, du så på din ferie i Egypten i sommers. For redderen har reddet adskillige heste fra triste skæbner, hvilket hun også mener, at du bør. Ellers vinder du aldrig hendes respekt.

Rasmus Bagger Mega Event banner
Annonce

Den selvudnævnte træner

Nogle gange deler folk videoer eller billeder af deres ridning med det formål at få andre til at komme med konstruktive råd. Men for den selvudnævnte træner er det en helt anden sag. For hende handler det ikke om at hjælpe, men kun om at slå ned på alle de ting, du gør forkert. Hun har selvfølgelig skrevet fem siders kommentarer om din halvskidte opstilling, at du har for meget fat i tøjlerne, at dine ridebukser strammer og din hests udstyr ikke matcher. Den selvudnævnte træner er sandsynligvis ikke et hak bedre selv, men i hendes egen optik, er hun den nye Cathrine Dufour.

Flueknepperen

Ja, vi beklager ordvalget, men vi bliver altså også nødt til lige at dvæle ved hende her også. Flueknepperen er den stille hævner, der overvåger dig og din færden på nettet. Pludselig slår hun til! Og når hun gør, bliver du sat til vægs med 120 kilometer i timen. Hun har 17 forskellige facts om hestens anatomi, som er hentet fra forskningsartikler fra diverse udenlandske universiteter, som hun casual smider i en kommentar til dit billede af dig og Musse i skoven. Og bagefter er hun væk igen som dug fra solen. Hendes kommentar gør, at det eneste du har lyst til er at gå hjem og begrave dig selv under dynen og aldrig kigge på en hest mere.

Nu har vi gennemgået de mest almindelige tasterturryttere. Måske du føler dig truffet eller glemt? I så fald skal du vide, at vores kærlighed til heste allesammen er lige stor, uanset hvilken type vi er.

Artiklen er oprindelig bragt i januar 2020 og er efterfølgende blevet revideret.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce