Hestens tips: Det kan du også bruge et mundbind til

Mit menneske taler hele tiden om, hvor irriterende det er at skulle gå med mundbind i disse tider. Det er varmt, det klør, og man kan ikke trække vejret ordentligt. Hun fortæller også, at det er spild af naturens ressourcer, at man hele tiden går og smider engangsmundbind ud. Jeg har prøvet at fortælle hende, at hun da bare kan genbruge dem ude hos mig. Vil du høre, hvad jeg lært har hende?

Om skribenten
Jeg er en Dansk Varmblod – en vallak – på 17 år. Min ejer er redaktør hos Malgré Tout og planlægger indhold til mine venners ryttere hver eneste dag. Jeg bliver tit udsat for hendes mærkelige idéer, så denne gang var det min tur til at udsætte hende for lidt prøvelser.
Annonce

Overtræk til stigbøjlerne

For det første ævler mit menneske hele tiden om de der stigbøjleovertræk. Hun mener, at vi har brug for dem, fordi stigbøjlerne ridser sadlen. Jeg forstår det ikke rigtig, for vi har jo klaret os i årevis uden – og med samme sadel. Nå, men ske skal ske… Så jeg har vist hende, hvordan hun kan sætte mundbind fast om stigbøjlerne, og vupti, så var der gratis stigbøjleovertræk. Selv tak, mor.

Mundbind på stigboejle
Se! Det kan sagtens lade sig gøre at sætte et mundbind fast om en stigbøjle. Foto: Mit menneske.

Sikkerhedselastik til mit dækken

For det andet putter mit menneske indimellem sådan nogle elastikker på spænderne på mit dækkes gjordstropper. Hun siger, de er til for at beskytte mig, hvis jeg skulle hænge fast i noget eller få et ben ind under stropperne. Men altså… Hvorfor ikke bare bruge et mundbind til at binde de to dele sammen? Det er meget billigere end de små dimsedutter, man kan købe, og så er der flere penge til min mad. Det råd tror jeg altså virkelig, hun har taget til sig.

Mundbind på dækken
Når mine dækkengjorde holdes fast af et mundbind, skal min mor ikke bekymre sig, om jeg kommer til skade. Det tror jeg, hun er glad for. Foto: Mit menneske.

Foring under min grime og trense

Jeg har også vist min mor, at mundbind snildt kan bruges som foring under mine trenser og grimer. For eksempel bliver foringen under mine plysgrimer slidt med tiden. Når det sker, siger min mor, at de næsten gør ondt værre. Sådan er det i hvert fald om sommeren, når min pels i hovedet er lidt ekstra sart. For at kunne forlænge grimernes brugstid, har jeg vist hende, hvordan hun kan bruge et mundbind. Det skal gøres ved at sætte det fast rundt om ringene i siderne på grimen. Tænk engang, at hun ikke har tænkt på det noget før.

Mundbind under grime
Sæt mundbindet fast under grimen ved at binde elastikkerne fast om ringene i siderne. Jeg fik ret nemt vist min mor, hvordan hun skulle gøre. Foto: Mit menneske.

Undgå at dryppe på gulvet

Min mor er en værre gris, når hun skal behandle min sure stråle. Det drypper altid ned på staldgulvet. Og I ved, sådan noget ThrushBuster er ikke til at få af igen. Derfor har jeg vist min mor, hvordan hun kan sætte et mundbind fast under min hov, så det ikke sker. Når hun har brugt det, kan hun bare gemme det til næste gang og vende det om. Det er da virkelig hestegenbrug!

Mundbind på hov
Nu behøver min mor ikke tænke på, hvordan hun får ThrushBuster af gulvet igen. Smart, ikke? Foto: Mit menneske.

Kunne du lide mine tips? Så tror jeg også, du vil synes godt om min hoppe-venindes artikel Sådan træner du dit menneske. Hun har god erfaring med at træne sin mor fra jorden.

Du kan også lære din hest bedre at kende ved at tage testen Kender du din hest?

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce