Hestens hjørne: Sådan træner du dit menneske

Kender du det med, at dit menneske er lidt svær at lære ting eller bare ikke forstår, hvad du prøver at sige? Jeg vil gerne dele mine erfaringer med jer. Erfaringer, som jeg har samlet mig gennem det sidste halvandet år med mit menneske, og som helt sikkert er brugbare for mange af jer heste derude. Du vil i denne artikel få 6 helt uundværlige tips til hvordan du får dit menneske til at gøre ting, som absolut er i din interesse. Du må stole på mig, når jeg siger det: Det virker bare.

Om skribenten
Jeg er en mørkglødet hoppe på 5 år og er ejet af Malgré Touts redaktionschef. Mine gener er fra Spanien, men jeg er født i Danmark. Nogen siger, at jeg har min egen mening om tingene, og det er nok rigtigt. Jeg foretrækker bare at kalde det, at jeg er et selvstændigt hunkønsvæsen. Jeg er efterhånden ret erfaren, når det kommer til at træne sit menneske fra jorden.

Læs også: 5 hestepersonligheder – hvem er din hest?

Annonce
Hestebagdel og trillebør
Du får din helt egen stuepige, hvis du træner dit menneske rigtigt. Foto: Privat.

Hvis du gør det rigtigt, er der følgende gevinster ved dit arbejde:

  1. Du får rengjort dit værelse dagligt
  2. Du får lækker mad (måske også lidt rigeligt, hvis man gerne vil beholde sin timeglasfigur)
  3. Du bliver kløet de helt rigtige steder
  4. Du bliver rost og får styrket din selvtillid

Motionér dit menneske

Kvinde med blå jakke og brun hest
Motion er sundt – også for dit menneske. Foto: Privat.

Dit menneske tror fejlagtigt, at det er hende, der træner dig. I virkeligheden er det lige omvendt. Jeg får næsten dagligt mit menneskes puls op, når hun løber rundt med mig i ridehuset, når hun skal holde balancen oppe på min ryg, når hun rengør mit værelse eller henter wrap til mig. Jeg får også lidt motion, men det er jo win-win. Alle ved, at motion er sundt.

Opdrag dit menneske

Kvinde fodrer hest
Du kan lære dit menneske alt. Foto: Privat.

Hvis du er grundig nok, kan du få dit menneske til næsten alt. Jeg har eksempelvis lært mit menneske at hente mig på folden, give mig godbidder, klø mig de rigtige steder og få hende til at stille sig op på skamlen i ridehuset, når hun skal op på min ryg. Der skulle faktisk ikke så mange forsøg til, så kunne hun det. Motivation er vigtigt, når du opdrager dit menneske. Hvis du kan få hende til at tro, at det er hende, der træner dig, så bliver hun glad, og det kommer dig til gode i det lange løb.

Hav det sjovt med dit menneske

brun hest leg på travbane
Lad som om du er bange – det er sjovt! Foto: Privat.

Jeg elsker at lave sjov med mit menneske. For eksempel kan jeg godt lidt at lade som om, at ting lige pludselig er farlige. Det er så sjovt at se hendes udtryk, når jeg hopper til siden for en vandpyt eller hvis jeg lader som om, at der er noget livsfarligt inde i skoven. Indeni er jeg helt rolig, men hvis hun hopper med på den, så er jeg med på legen.

Gå på opdagelse med dit menneske

Brun hest i skoven
Lange ture i naturen er noget, som mennesker synes er fedt. Foto: Privat.

Mennesker kan godt lidt at opleve ting. Jeg har ikke en speciel interesse i at se nye steder, men mit menneske vil så gerne have, at vi laver ting sammen. Jeg gør det for hendes skyld, for jeg kan se, at det gør hende glad. Jeg kan ikke selv se meningen med at spankulere skoven tynd eller køre afsted i en lukket kasse, fordi vi skal til stranden (hvem har i øvrigt opfundet bølger? – det er et mærkeligt koncept).

Gør dit menneske glad

Brun hest på travbane
Leg med på de ting, som dit menneske finder på. Foto: Privat.

Der skal ikke så meget til at gøre et menneske glad. Du skal bare regne ud, hvad hun vil. Mit vil gerne have, at vi laver mange mærkelige ting så som at få mig til at gå over lange pinde, bakke (hvilket jeg slet ikke forstår – det er meningen, at man skal gå fremad), få mig til at gå i cirkler (jeg kan altså godt blive rundtosset, men et godt tip er at fokusere på et bestemt punkt) og løbe afsted (hvorfor gøre det, når der ingen farer er?).

Vis omsorg for dit menneske

Kvinde og hest i sort og hvid
Vis dit menneske kærlighed. Det betaler sig i længden. Foto: Privat.

Tillid er nøglen, når det kommer til dit menneske. Husk, at du selv er noget større end dit menneske, og at hun ofte har brug for din støtte. Personligt sørger jeg for altid at lægge mærke til hende, når hun kommer gående hen mod folden, og jeg går altid med hende. Jeg passer også på hende, når hun sidder på min ryg, og så sørger jeg for at jage mine venner væk, når hun kommer ud på folden. Hun er jo mit menneske og ikke de andres.

Huskereglen er, at det ikke behøver give mening for dig, hvis det giver mening for dit menneske. Igen – det er med til at motivere hende, hvilket kommer dig til gode senere.

Når det kommer til træning af dit menneske, så slip fantasien løs. Du kan næsten ikke gøre noget forkert, hvis du fodrer ideen om, at I kan klare alt sammen. Men pas på – du må ikke gøre hende bange – så ryger tilliden.

God fornøjelse med træningen!

Kender du din hest ud og ind? – Tag testen her: Test dig selv: Kender du din hest?

Annonce
Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce