Hoppernes indekstal for 2018 er nu online

Har din hoppe gået sadelkåring eller stationsafprøvning i i Dansk Varmblod 2018, vil hun nu optræde på indekslisten sammen med de andre brugsafprøvede DV-hopper.

I excel-skemaerne kan du bruge ”søg og vælg” (ikonet med forstørrelsesglas) til at fremsøge din hoppe via navnet. Indekstallet er det første estimat af hoppens avlsværdi, vurderet i forhold til de øvrige hopper i Dansk Varmblod. Efterhånden som hun får flere bedømmelser i championater og konkurrencer eller får flere bedømte afkom, vil hende indekstal ændre sig. Det vil med tiden resultere i en mere sikker beregning af hoppens avlsværdi.

Dressur
Ny i toppen af dressurindekstallene er guldmedaljehoppen og Årets Dressurbetonede Hoppe 2017, Skovens Tzarina. Hun er halvsøster til Elite- og Grand Prix hingsten Skovens Rafael, der også ligger i toppen af hingstenes dressurindeks. Ny er også guldmedaljehoppen Straight Horse De Milla. Hun er ud af samme morstamme som avlshingsten Zonik, der nu har stor succes som international Grand Prix hest under Edward Gal. Endelig er også guldmedaljehoppen Queenspark Wendy ny i toppen. Hun er ud af Stenvangs-stammen, der har givet flere konkurrenceheste, elite- og medaljehopper. Faderen er den tredobbelte UVM-vinder Sezuan, der også topper hingstens dressurindeks.

Spring
I springindekstallene fører unghestechampionatsvinderen fra 2018, sølvmedaljehoppen Chinett Ask. Hun er ud af en præstationsbetonet hoppestamme, idet moderen er S-hest i springning og halvbroren Chacom Ask vandt unghestechampionatet i 2012. En anden halvbror sølvmedaljehingsten Frontier Ask blev fløj i 4-års holdet ved hingstekåringen. Chinett Ask er efter Ci Ci Senjor Ask, der topper hingstenes springindeks. Ny på indekslisten er også sølvmedaljehoppen Caprice Ask. Hun er halvsøster til Chinett Ask ud af samme hoppestamme, og blev i 2018 nr. 8 ved DRF’s springchampionats finale for 4-års heste. Hun er efter Favorit ask, der ligeledes ligger i toppen af hingstenes springindeks. En helsøster Charetta Ask, der findes lidt længere nede på indekslisten, fik i 2016 guldmedalje og blev udnævnt til årets bedste springhoppe.

Indekstallene
Indekstallene vil hurtigst muligt blive lagt i Hestedatabasen, således at de kan ses under de enkelte heste.

Find dem her.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce