Læsernes historier: Det har livet med heste lært os os

Der hersker ingen tvivl om, at heste har en positiv betydning for os mennesker, fordi de får os til at glemme hverdagens problemer og flytte vores fokus over på at være til stede i nu’et. Ofte er det at komme ud til hesten efter en lang arbejdsdag den rene terapi for de fleste hestefolk. Sammen med hesten får man tankerne væk fra problemerne. I mange ældgamle kulturer forstod man, at hesten var mere end blot et dyr, der skulle tjene i krig, til transport eller arbejde. Hesten kan nemlig lære os en masse ting om os selv.

Annonce

Læsernes historier

For at blive klogere på sammenspillet mellem hest og rytter, har redaktionen på Malgré Tout spurgt jer læsere i dette Facebook-opslag, hvad livet med med heste har lært jer.Det er der kommet en række personlige og rørende historier ud af. Livet med heste har ganske enkelt lært os alle sammen…

At være tålmodig

Livet med heste har lært os at være tålmodige. Det har lært os, at vi ikke altid opnår det perfekte resultat hver gang, og at vejen til målet både kan være lang og med mange omveje. Intet er helt perfekt, når man har med træningen af heste at gøre, og derfor kræver det, at vi kan acceptere vores fejl. Vi skal kunne tilgive os selv. Tålmodighed og ydmyghed omkring at nå sine mål er i høj grad noget, der giver os gode kompetencer i andre aspekter af livet.

At der findes hestetid og ikke-hestetid

De mange timer i stalden eller på ryggen af hesten har lært os, at tid er et relativt begreb. Det er som, om at tiden går hurtigere, når vi er sammen med de firbenede væsener. Faktisk mener vores læsere, at én hestetime er det samme som to ikke-hestetimer (timer væk fra stalden). Men hestetiden er selvfølgelig den bedste tid på dagen!

Annonce

At være modig

Livet med heste har gjort os i stand til at være modige, er der rigtig mange læsere, der mener. Det er nemlig kun hestemennesker, der tør stole nok på et 4-600 kilo tungt dyr til at lade det bære rundt på os. Derudover har livet med heste lært os at have mod nok til at stole på vores mavefornemmelse og holde fast i den, selvom andre måske fortæller os noget andet.

LÆS OGSÅ: Del 2: Heste i verden – livet som rejsende rytter

Om ansvar, orden og grundighed

Livet med heste har lært os at tage ansvar for andre end os selv. Og vi skal altid sørge for at et andet væsen – hesten – har det godt. Mange læsere sætter sågar hesten før dem selv, når det kommer til at få nye sko eller udstyr.

At de er en uundværlig støtte gennem svære perioder

Livet med heste har hjulpet mange af vores læsere med at overvinde sygdomsforløb, depression og angst og givet os troen på, at vi kan overvinde selv de største udfordringer i livet. Som hestemennesker kan vi nemlig meget mere end vi tror, hvilket livet med hesten har vist os.

Annonce

At træffe livets sværeste valg

Som hestemennesker ved vi, at livet kan være svært – især når man skal træffe den hårde beslutning om at tage afsked. Som hestemenneske ligger der nemlig et helt særligt ansvar på vores skuldre. Vi skal nemlig være talerør for vores bedste ven og sportspartner. Der findes ikke særlig mange andre livsstile/hobbyer, hvor beslutninger om liv og død er så intregreret en del af sporten, og derved påhviler der os et stort ansvar i forhold til altid at træffe valg ud fra hestens præmisser – også selvom det måske betyder at livet skal slutte. Det kræver styrke, mod, ydmyghed og ro i maven.

Så husk lige dig selv på hvor mange unikke personlige kompetencer og styrker du får ud af livet med heste.

Artiklen er oprindeligt bragt i maj 2019.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce