Del 2: Heste i verden – livet som rejsende rytter

Der findes mange forskellige måder at ride rundt i verden på. En af de mennesker som har prøvet mange forskellige rideformer og redet i mange lande, er Mathilde Gregoire. Mathilde er det man kalder en rejsende rytter, og hun har meget erfaring med at ride i forskellige lande. Derudover har hun også startet sin egen virksomhed World On Horseback, hvor hun tilbyder rejser til nogle dejlige destinationer, hvor ridning og heste er hovedfokusset.

Annonce

Hun deler sine fantastiske billeder og videoer på sin Instagram, og du kan læse meget mere om hende og hendes rejser på hendes hjemmeside.

Dette er anden del i serien Heste i verden, så husk, at du også kan læse første del: fra brug af hestekræfter til ridehest.

Mathilde fra World On Horseback, på hest i Kyrgyzstan.
Mathilde på hesteryg i Kirgisistan. Foto: World On Horseback.
NB: Malgré Tout anbefaler at man altid rider med ridehjelm.

Livet som rejsende rytter

“Jeg har rejst hele mit liv. Jeg har boet i 9 lande, besøgt over 40 og redet på heste i 20 af de lande. Min familie og jeg flyttede til Egypten da jeg var otte år gammel, på grund af min fars arbejde. Det var her jeg først begyndte at ride, og her jeg udviklede min smag for eventyr og rejser: lige for enden af den store pyramide i Giza, i Cairo. Igennem årene har min passion for heste og for at rejse udviklet sig, i takt med at vi flyttede fra land til land. Da jeg blev ældre, blev jeg ved med at rejse både igennem arbejde og ferier. Hver gang jeg fik muligheden for at ride en hest i et nyt land, tog jeg den. Jeg har altid syntes, at det her med at opleve et land gennem en hests ører giver dig et unikt syn på kulturen, og du får mulighed for at se mange steder, som du ellers ikke ville have haft adgang til.”

Gode og dårlige oplevelser

“Der er så mange steder som jeg virkelig elsker, og et par steder som har taget pusten helt fra mig. Men jeg må sige, at en af de mest mindeværdige eventyr jeg har været på, var fra et par år siden i Kirgisistan. Det var en tur på to uger, som foregik i bjergene i Centralasien. Vi red meget i løbet af dagen og sov i telte, jurter og lokale hytter. Vi badede i de kolde søer og så den smukkeste himmel jeg nogensinde har set. Dette land er en perle og det har store mængder af urørt land og meget få turister.”

“Dog kan man ikke undgå at lægge mærke til, at hestene bliver behandlet meget anderledes i Kyrgyzstan. Befolkningens viden om horsemanship og standarder for at tage sig af dyr er meget anderledes, end hvad man er vandt til i Europa. Derudover bruger de, i Kyrgyzstan, også hestene til en populær lokal leg, hvor spillerne (som rider på hestene) kæmper mod hinanden i wrestling, mens de er på ryggen af hestene. Samtidig med at jeg prøver at holde mig fra at dømme andre, da jeg ved at der er forskellige omstændigheder og jeg respekterer forskellige kulturer, så var det her svært at se.”

Mathilde på hest i Paretaio, Italien. Foto: World On Horseback.

Udvælgelse af stederne

“Siden jeg startede min egen virksomhed World On Horseback, har jeg grundigt undersøgt hver eneste destination og ridecenter, før jeg beslutter at tage afsted. Jeg sikrer mig, at de følger standard retningslinjer for sikkerhed, og tilbyder hestene en høj levestandard og pleje. Jeg kigger altid på deres hjemmeside, Google, anmeldelser for eksempel på TripAdvisor samt jeg kigger på deres sociale medier. Alt dette giver et indblik i den kvalitet de tilbyder. Derudover har jeg også et stort netværk af professionelle i industrien som har rejst meget og kan give mig ærlig feedback om et bestemt sted, hvor jeg ikke selv har været. Der har været tilfælde hvor jeg har fravalgt at besøge bestemte ridecentre, da jeg ikke følte at de levede op til de standarder de burde, i forhold til sikkerhed og hvordan hestene blev behandlet. Mine følgere (på Instagram) har også stor tillid til mine anbefalinger, og derfor prøver jeg mit allerbedste på ikke at skuffe dem, og jeg vil aldrig opfordre til steder jeg ikke personligt ville anbefale.”

“Mit hovedfokus er først og fremmest at finde unikke steder, hvor rideoplevelsen er førsteklasses og hestene bliver behandlet godt. Lige meget om det er trekking-, dressur- eller springrejser, så vil jeg vælge stalde og ridecentre i et smukt og traditionelt område og landskab. Sådan kan jeg også sikre, at mine gæster har muligheden for at gå på opdagelse i den lokale kultur, mens de nyder deres passion på hesteryg. Jeg har også fokus på selv at deltage i disse rejser som vært, og for at organisere specielle programmer for gæsterne, mens jeg sikrer at alt går som det skal. Jeg hjælper også med logistikerne, og jeg er med til for eksempel at tage billeder igennem rejsen, så gæsterne kan gemme minderne resten af deres liv.”

Mathilde fra World On Horseback på en hest, på en strand i Cayman Islands.
Mathilde på Cayman Islands. Foto: World On Horseback.
NB: Malgré Tout anbefaler at man altid rider med ridehjelm.

Hvor bør man tage hen?

“Af alle de steder jeg har været i verden, er mit absolut yndlingssted at ride, Sydspanien. Jeg har boet der i et par år, og jeg blev fuldstændig forelsket i kulturen, sproget og selvfølgelig de smukke Andalusier heste. I Sydspanien er der mange muligheder for dressur- eller tur-ryttere kan nyde det bedste af hvad Spanien tilbyder, og mange af mine riderejser finder sted der. En af de steder jeg elsker allermest, er indgangen til byen for hesteelskere; El Rocio, som åbner op indtil Doñana Natural Park, der er en af de største parker i Europa og har en utrolig biodiversitet.”

Annonce

Motivationen bag virksomheden

“Det startede egentligt lidt tilfældigt for to år siden. Muligheden opstod da et nyt riderejse firma i Spanien spurgte mig om hjælp til at samle en flok ryttere til at tage på riderejse. Idéen var at hvis jeg samlede en gruppe, så måtte jeg tage med på riderejsen. Efter jeg begyndte at reklamere for det på Instagram, blev der udsolgt efter et par dage. Og det eneste der skulle til var bare lidt opmærksomhed på denne skønne lokation.
For mig var der også en ekstra bonus ved denne tur; nemlig at jeg fik mulighed for nye venskaber med mine følgere! For en af pigerne der var med, var det første gang hun forlod sit hjemland og hun var superglad for at komme ud af sin komfortzone for at kunne udleve denne fantastiske oplevelse sammen med andre ryttere der deler den samme passion. Dette var et tegn til mig om at der var et marked for denne type gruppe oplevelser, og her havde jeg fundet min niche. Siden da har jeg inkorporeret min virksomhed i Canada, og min mission er, at inspirere kvinder og folk der rejser solo til at komme med på rytter oplevelser og rejser rundt i verden. Det gør jeg ved at planlægge disse riderejser og invitere ryttere fra hele verden til at opleve det sammen med mig.”

Hvad får man ud af det?

“For mange af vores gæster er dette en ‘once-in-a-lifetime’ oplevelse, hvor de får muligheden for at opleve noget helt unikt og opdage en ny kultur, en ny måde at ride på og dele oplevelserne med en gruppe af passionerede ryttere. Indtil videre er det Sydspanien som er den mest populære destination, hvor man kan ride på de smukke Andalusier/Spanske og Lusitano heste, som kan udføre nogle fantastiske dressurøvelser. Det er en utrolig og unik oplevelse, i smukke omgivelser.”

“En af ridecentrene ligger ved siden af den ikoniske by ‘El Rocio’ som er specielt designet til heste og ryttere. Folk rider rundt på hestene i byen og rider for eksempel til restauranter og barer, og de lever deres hverdag sammen med hestene. Mændene i byen er klædt i den traditionelle ‘Vaquera’ stil, som minder om Western stil. Kvinderne som kaldes ‘Amazonas’ er klædt i farverige flamenco kjoler og rider i damesadel. I nogle af gadekrydsene er der endda round pens, som man kan bruge til at longere sin hest i. Man er nødt til at se det for at tro på det!”

Annonce

Læs også: Tag på en eventyrlig riderejse til Turkmenistan.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce