Tag på en eventyrlig riderejse i Turkmenistan

A N N O N C Ø R B E T A L T

Nu har du chancen for at opleve et helt specielt hesteeventyr i eksotiske og anderledes omgivelser. I samarbejde med rejsebureauet Above Borders har Malgré Tout arrangeret en 9 dage lang riderejse til Turkmenistan fra den 23. april-1. maj 2021. En unik rejse som giver dig en indsigt i turkmenernes hestekultur, en helt speciel rideoplevelse igennem Karakum-ørkenen og fejringen af en stolt national helligdag; hestens dag.

Hestene som en del af familien

Turkmenerne var oprindeligt et nomadefolk, og derfor har hesten stadig den dag i dag en stor værdi i det turkmenske samfund, hvor den betragtes som en del af familien. Turkmenistan er hjemsted for de berømte og smukke Akhal-Teke heste, der hører til blandt verdens fineste, og som endda har deres helt egen helligdag med dertilhørende festival – den skal vi selvfølgelig opleve.

Akhal-Teke hesten – en slags fuldblodshest, som anses for en af de fineste heste i verden. Foto: Privat

På hesteryg gennem ørkenen – og meget mere

På rejsen kombinerer vi både by og natur. Bylivet oplever vi i Asjkhabad, verdens hvideste by, hvor vi skal se og blive klogere på det moderne Turkmenistan. Derefter begiver vi os ud i naturen på hesteryg, hvor der vil blive tilbagelagt en strækning på omkring 70 kilometer over 3 dage – vi overnatter i telte undervejs. Sidst men ikke mindst skal vi selvfølgelig også ud i ørkenen og overnatte ved Porten til Helvede i traditionelle turkmenske yurter – en slags telte.

Oplev blandt andet:

  • En heste-skønhedskonkurrence for Akhal-Teke heste. Om eftermiddagen tager vi på rundtur i Asjkhabad, hvor vi blandt andet skal se Akhal-Teke hestemonumentet og Nationalmuseet med hesteudstilling.
  • Fejringen af Turkmenistans ’National Akhal-Teke Racehorse Festival’. Det forgår på det nationale ’Hippodrome’ med forskellige aktiviteter på væddeløbsbanen.
  • Besøg på en privat hestefarm hvor du bliver klogere på hestekulturen i Turkmenistan.
  • Muligheden for at snakke med lokale hesteavlere og blive klogere på racen.
  • Fantastiske natur- og kulturoplevelser.
Akhal-Teke hesten. Foto: Privat

Derfor skal du opleve Turkmenistan

Turkmenistan anses for at være et af de mere besynderlige lande i verdenen. Landet er helt anderledes skruet sammen, end hvad vi er vant til her i Vesten. På trods af at være et isoleret land har Turkmenistan virkelig meget at byde på. Vidste du eksempelvis, at Turkmenistan har verdens 4. største beholdning af naturgas? At Turkmenistan er verdens 9. største bomuldsproducent? At det er muligt at besøge (Og stege spejlæg) ved at gaskrater, som har brændt i mere end 40 år? Disse specielle fænomener, spændende arkitektur og anderledes kultur gør Turkmenistan til en helt unik rejsedestination.

Det ekstaordinære naturfænomen Darwaza også kaldet Porten til Helvede. Foto: Privat

Læs mere om denne særlige mulighed for at opleve hestekulturen i et land, som kun de færreste oplever helt tæt på Riderejse i Turkmenistan med Malgré Tout.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce