Julia Krajewski: Første kvindelige individuelle Olympiske mester i military

Selv om 2021 set udefra må have været et fantastisk år for den nu 33-årige tyske top militaryrytter Julia Krajewski, så startede året faktisk rigtig dårligt for hende. Først mistede hun sin far og derefter var hun nødt til at lade sin tophest Samurai du Thot pensionere, efter at han fik fjernet et øje. Så for Julia alligevel at nå til tops i Tokyo krævede det alt tænkeligt hårdt arbejde og beslutsomhed – og endnu en virkelig talentfuld hest, Amande De B’neville. Her tager vi et kig på Julias Krajewskis lange rejse frem til den olympiske guldmedalje.

Annonce

Læs også: Militaryrytter: Ridebanespring og terrænspring kræver hver sin teknik

Fra stor sorg til kæmpe glæde

I starten af ​​2021 virkede de Olympiske Lege i Tokyo virkelig ikke som noget, Julia Krajewski ville være i stand til at opnå deltagelse i. Set i lyset af, at hun var blevet nødt til at pensionere sin tophest og derefter mere eller mindre starte forfra med en af sine andre heste, den 11-årige hoppe, Amande De B’neville.

Men så vandt ekvipagen CCI4* i Saumur, Frankrig, og bronzemedalje ved de tyske mesterskaber i foråret 2021, hvilket banede vejen for chancen for at vise verden, at de to havde, hvad der skulle til for at blive Olympiske mestre.

I et interview med FEI lige efter sejren i Tokyo indrømmede Julia da også, at hun var superstolt af sin hest. Hun var også lettet og glad over, at det var lykkedes.

“Jeg er meget taknemmelig overfor alle, der har været med mig hele vejen. Jeg vandt mit første pony EM for 20 år siden. Og siden da har det virkelig været en rutsjebane. Det er ret uvirkeligt,” fortalte hun.

Julia Krajewski med guldmedaljen ved OL i Tokyo. Foto: FEI Christophe Taniére.
Julia Krajewski udvalgte resultater
2016 Rio de Janeiro / BRA – Holdsølv m/ Samourai du Thot
2017 Strzegom / POL – Holdsølv m/ Samourai du Thot
2018 Luhmühlen / GER – Individuel National Champion m/ Samourai du Thot
2019 Luhmühlen / GER – Individuel national mester m/ Samourai du Thot
2021 Saumur / FRA – CCI4 *-L – guld m/ Amande de B’Neville
2021 Luhmühlen / GER – Individuelt nationalt mesterskab bronze m/ Amande de B’Neville
2021 OL Tokoy – Individuelt guld m/ Amande de B’Neville
Annonce

Nærmest født på en hest

Dengang da Julia vandt sit første pony EM, var hun kun 12 år gammel. Efter at have redet siden hun var 5, og allerede som 7-årig fået sine første stævneplaceringer, endte hun med at specialisere sig i military. Og gennem årerne fulgte adskillige mesterskabssucceser til stævner i de respektive aldersgrupper.

Efter at have afsluttet gymnasiet i 2007 blev Julia optaget i det tyske talentprogram for military-ryttere og fik en læreplads som hestemanager med fokus på ridning. Hun afsluttede med årgangens bedste eksamensresultat. Derefter var hun medlem af organisationen for sportsfremme i den tyske hær i de næste tre år.

Herfra fortsatte Julia med at bygge videre på sin uddannelse og erfaring samtidigt med, at hun trænede sine heste og deltog i stævner.

I 2012 bestod hun den endelige hestemanagereksamen og tiltrådte en stilling som juniorleder i FN’s Trænings- og Videnskabsafdeling. Og i 2015 blev hun certificeret træner ved The Cologne Trainer Academy of the German Olympic Sports Confederation. Det er det træningscenter, hvor man kan få den højeste trænerlicens i Tyskland. Hun er nu også træner for det nationale militaryjuniorhold i Tyskland.

Julia på Samourai du Thot, der var udset til at skulle til OL i Tokoy, men blev syg. Foto: FEI Eric Knoll.

Læs også: Militaryrytter Bianca Bagge: Find modet, når du skal springe i terrænet

En alt for tidlig pensionering

Udover de mange uddannelsesmæssige succeser, så kan man ikke fortælle om Julias vej til den olympiske guldmedalje, uden at inkludere historien om Samourai du Thot. Den 15-årige vallak, der indtil sidste vinter var udset til at skulle deltage i OL med Julia. Det var med ham, at Julia havde fået sit virkelige gennembrud i 2016.

Samme år rejste de to – i første omgang som reserver – til OL i Rio de Janeiro. Her fik de deres debut ved de olympiske lege og en sølvmedalje for hold.

Og alt var klar til endnu en OL-turné, da Julia tidligt i 2021 pludselig måtte melde fra med Samourai du Thot på grund af sygdom. Noget hun med stor sorg fortalte om på ClipMyHorse.tv i starten af 2021. Hesten havde klaret sig rigtig godt i efteråret 2020, men blev så meget syg hen over vinteren.

»Han fik en bakteriel infektion meget pludseligt og var igennem en hård proces. Og selvom han fik det bedre, og jeg også kom tilbage til at kunne træne igen og begyndte at forberede ham til OL, så gik det stadig den forkerte vej,” forklarede hun.

Samourai du Thot endte med at måtte få fjernet et øje. Dette var nødvendigt, fordi han under sygdommen havde udviklet en alvorlig betændelse, som betød, at han mistede synet på det øje.

Det var selvfølgelig et stort slag. Det er helt normalt, at heste går på pension på et tidspunkt, men det her kom så pludseligt og var så tragisk

Julia Krajewski til ClipMyHorse.tv.

Det eneste, Julia kunne gøre, var at sende Sam, som han blev kaldt, på pension. Men det var selvfølgelig meget smertefuldt for hende at tænke på, hvor meget mere de kunne have udrettet sammen.

Hoppen Amande de B’Neville, som Julia valgte at satse på til OL, giver gerne 120%, selvom 95% ville være nok. Foto: FEI EFE Kai Försterling.
Annonce

En stjerne fødes

Beslutningen ændrede også 2021-sæsonen fuldstændig for Julia Krajewski, hvor hendes fokus nu vendte mod de yngre heste. En af dem var den 11-årige hoppe, Amande de B’Neville, som Julia havde redet i seks år, og som hun fortsatte med at vinde CCI4 * -L i Saumur, Frankrig i maj 2021.

Ved de efterfølgende tyske mesterskaber i Luhmühlen i juni vandt de to bronzemedaljen. Det sikrede deres billet til de olympiske lege i Tokyo.

I et interview med det tyske rideforbund ved OL fortalte Julia om Amande de B’Neville, også kendt som Mandy. En af de karakteristiske ting ved hende er, at hun er en rigtig fighter. Altid totalt motiveret til at yde sit bedste.

Hun er en rigtig hoppe, hvilket nogle gange betyder, at vi skal gå på kompromis, men jeg synes, hun er rigtig sej, og hun kan lide den ekstra opmærksomhed her ved OL

Julia Krajewski til det tyske rideforbund ved OL.

En anden ting, der gør Mandy speciel ifølge Julia, er, at hun er utrolig samarbejdsvillig og altid villig til nærmest at yde mere end sit bedste. Som Julia forklarede på ClipMyHorse.tv:

“Hun kan lide at give 120%, selvom 95% ville være nok. Men hvis man bare ved, hvordan man kanaliserer den energi til det rigtige sted, så er hun en hest i verdensklasse.”

Julia og “Mandy” under dressurkonkurrencen til OL i Tokyo. Foto: FEI Libby Law Photography.
Amande de B'Neville / Mandy
Fødselsår: 2010
Køn: Hoppe
Race: Selle Francais
Far: Oscar des Fontaines
Moder: Perle de b’Neville af Elan de la Cour
Ejere: Bernd Heike og Julia Krajewski.

Læs også: Militaryrytter: Sådan introducerer du din hest til at springe i terrænet

Når alt går op i en højere enhed

Af de mange ridediscipliner bliver military af mange betragtet som den hårdeste. Alene det, at hest og rytter skal dyste tre dage i træk i tre forskellige discipliner, er nok til at få de fleste til at give op på forhånd. Men for Julia er det netop den udfordring, der inspirerer hende.

Som hun har fortalt i mange interviews, er hun fascineret af tanken om at skabe den komplette atlet. Den komplette hest og sammenligner det med triatlon. I en samtale med CHIO Aachens digitale magasin om emnet, forklarede hun engang:

“Hesten skal ikke kun være veltrænet til dressuren, men skal også kunne kæmpe i terrænet og være superfit for at kunne det. Og den skal virkelig kunne tænke selv. På dressurbanen kan hesten stole på mig, men i terrænet skal den også træffe sine egne valg. Og så på den sidste dag af en konkurrence skal den virkelig koncentrere sig om springningen.”

Hvilket er præcis, hvad Amande de B’Neville viste i stand til at gøre i Tokyo. Til sin egen overraskelse fandt Julia Krajewski sig selv på en femteplads efter dressuren, selvom hun troede, hun ville have været længere bagud. Dernæst klarede ekvipagen sig rigtig godt i terrænet, hvorefter Julia var ret sikker på, at de kunne slutte godt, for Mandy er en god springer. Hun delte sine tanker med FEI efter sejren og indrømmede:

“Før vi gik ind til springningen, sagde jeg, ‘Mandy, vi gør det’. Og jeg tror, ​​hun vidste, at det var en speciel dag.”
Og det var det virkelig. Den første individuelle kvindelige Olympiske mester i military nogensinde.

Læs også: Frankrig og Jung vinder guld

Kilder

German Equestrian Federation, ClipMyHorse.tv, Horsetalk.co.nz, CHIO Aachen

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce