Kom og prøv banen til det første DM i TREC nogensinde

Pressemeddelelse fra TREC Danmark

Foreningen TREC Danmark afholder det første Danmarks Mesterskab i TREC på Brogården ved Give, den 27.-29. august. To gange tidligere har der været afholdt ”DRF Mesterskab” i disciplinen, men i 2021 bliver det et rigtigt Danmarks Mesterskab for medlemmer af foreningen. 

Annonce

Læs også: Tilskuerne får lov at komme til DM i ridebanespringning

Foreningen TREC Danmark, der opstod, da DRF nedlagde TREC, har – som så mange andre sportsgrene – lidt under Covid-19 nedlukningen af samfundet, men nu er der fuld fart på igen. Rytterne higer efter at komme ud på banerne og i naturen, og der har været afholdt flere velbesøgte TREC stævner specielt i Nordsjælland, hvor den største koncentration af TREC-ryttere findes.

Fine faciliteter laaangt ude på landet

Brogården ligger uden for Farre nær Give i Midtjylland og er valgt som vært for DM, fordi den nok har Danmarks største og flotteste permanente terrænbane med mere end 60 forhindringer fordelt på de ca. 20 tdr. land sandjord. Ligesom det store opland med mange mindre grusveje giver fin mulighed for at tilrettelægge orienteringsridt fra 5 km i de mindste klasser og op til de ca. 25 km i DM klassen.

Kom og prøv TREC på DM-banen

TREC Danmark oplever en stigende interesse for at ride TREC, dog kniber det lidt med at få de mange begejstrede ryttere til at tilmelde sig og deltage i konkurrencer. Så for at give interesserede mulighed for at prøve at ride de forhindringer, som også anvendes under selve DM, afholdes der træninger på Brogården i løbet af sommeren.

I den forbindelse udtaler banens ejer, Annalise Teglgaard: ”Fra vi åbnede banen for nogle få år siden, har vi udviklet og udvidet år efter år. For eksempel etablerede vi i vinter en ny bane på en af vores græsfolde, og den er nu integreret som en permanent del af den eksisterende terrænbane sammen med flere nye forhindringer og en ny 150 m bane til gangartstest.” 

Annonce

Læs også: SVINDEL: Forfalsket dyrlægestempel giver udelukkelse i 20 måneder

Start konkurrence uden medlemskab

Det er muligt at starte i stævnernes begynderklasser, uden at rytterne skal være medlem af TREC Danmark. En af de frivillige kræfter bag stævner i Jylland er Helle Vistisen, som siger: ”Som erfaren konkurrencerytter fra både dressur og distanceridning ved jeg, hvor vigtigt det er, at man kan træne optimalt op til konkurrencer – og gerne i konkurrencelignende omgivelser, og uden at det koster ’en bondegård’. Derfor satser vi på et nyt koncept med ’Træn om formiddagen og bliv bedømt om eftermiddagen’, og på konkurrencedeltagelse uden medlemskab. På den måde kan stort set alle ekvipager uanset køn, størrelse, farve, og så videre deltage i konkurrencer uden den store risiko for at gøre noget forkert.” 

TREC stævne
Jens Højberg demonstrerer forhindringen ”Ride slalom med én hånd”. Foto: TREC Danmark
TREC Danmark
TREC Danmark er en selvstændig forening med det formål at udbrede interessen for og kendskabet til TREC gennem undervisning samt organisering og afvikling af stævner, samt at fremme TREC relaterede aktiviteter på alle niveauer.

For spørgsmål er man meget velkommen til at kontakte:

  • Annalise Teglgaard på 29 66 65 88 eller annaliseteglgaard@gmail.com
  • Helle Vistisen på 93 89 28 18 eller visitisenh@gmail.com

Læs også: Militaryrytter: Ridebanespring og terrænspring kræver hver sin teknik

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce