SVINDEL: Forfalsket dyrlægestempel giver udelukkelse i 20 måneder

Pierre Arnould er en betydningsfuld mand, når det kommer til distanceridning. Han har i mere end 35 år både trænet og organiseret store stævner inden for sporten. Nu er han dømt af FEI for at forfalske et dyrlægestempel i flere FEI-hestepas.

Læs også: Britta Nielsen 6,5 år i fængsel – hestene var bare brugsgenstande.

Flere falske vaccinestempler hos distanceheste

Den belgiske og prominente distancetræner Pierre Arnould kan ikke længere deltage ved konkurrencer inden for distanceridning. Hvert fald ikke de næste 20 måneder. Det kommer på baggrund af, at han angiveligt skal have forfalsket en tidligere FEI-dyrlæges stempel i FEI-hestepas hos flere heste. Det betyder overordnet, at hestene har fået grønt lys i forhold til forskellige vaccinationer, selvom dyrlægen angiveligt aldrig har vaccineret hestene. Det fortæller FEI Tribual i et længere skriv fra sagen.

 

Annonce

Benyttede et gammelt stempel fra en tidligere FEI-dyrlæge

Det er den tidligere FEI-dyrlæge Dr Wijnendaele, der sidste år opdager, at hans gamle stempel er blevet brugt til at stemple flere FEI-hestepas på trods af, at han ikke har arbejdet i Belgien siden 2005. Der er indtil videre tale om i alt fire heste med falske vaccinestempler i deres pas – alle i træning og passet af Pierre Arnould.

En frivillig overlevering af stemplet

Udover at Pierre Arnould mener, at anklagerne er forbundet med jalousi fra bestemte personer, så fortæller han også, at dyrlægen selv har givet ham stemplet. Det er Dr Wijnendaele dog ikke enig i, og tilsyneladende heller ikke FEI. Aftalen omkring stemplet var ifølge Pierre Arnould dengang, at han blot skulle ringe og give dyrlægen besked, når han brugte det. Arnould mener derfor, at fordi dyrlægen selv havde givet tilladelsen, så er der ikke tale om svindel. Desuden er hans påstand, at alle heste var vaccineret, da han brugte stemplet.

Annonce

Dømt for svindel

På trods af sine argumenter så mener FEI ikke, at Arnould er i sin gode ret til at benytte stemplet, da han ikke er dyrlæge. Med andre ord er det altså kun en autoriseret dyrlæge, der kan udføre denne praksis. Samtidig bliver der i dommen lagt vægt på, at Pierre Arnould med sine mere en 35 år i distancesporten både som træner, organisator og leder, burde vide bedre. Pierre Arnould bliver derfor dømt for svindel og udelukket for nogen form for deltagelse i FEI-sammenhæng de næste 20 måneder. Han skal desuden betale en bøde på 5000 schweiziske franc samt sagsomkostningerne på 7000 schweiziske franc. Et samlet beløb der løber op i knap 81000 danske kroner.

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce