Kom til fastelavnsfest med hest

Fastelavn nærmere sig med hastige skridt, og det er nu ved at være tid til at finde ud af, hvad og hvor der er fest – helst med hest. Derfor har vi håndplukket en række begivenheder og lavet en fastelavnsguide, så du nemt og hurtigt kan få overblik over de forskellige festligheder.

Tøndeslagning til hest i Dragør og Store Magleby
I den sydlige del af Amager er fastelavn en stor højtid, som fejres i Dragør og Store Magleby. Der bliver både fejret fastelavnssøndag og fastelavnsmandag med tøndeslagning til hest. Og allerede inden festlighederne finder sted, kan man søndagen før fastelavnssøndag følge fastelavnsforberedelserne på Amagermuseet.

Det særlige ved fastelavn i Dragør og Store Magleby er, hvordan festlighederne bærer præg af en særlig tradition, som har holdt ved siden 1500-tallet. For kommer du til fastelavn på Amager, vil du møde synet af pyntede heste iført seletøj med snekkemuslinger og ryttere iført høj hat, hvid skjorte og broderede sorte veste, som med løftet tøndestok vil buldre i fuld fart mod den smukt dekorerede fastelavnstønde, når der afholdes tøndeslagning til hest. Derudover er der tradition for at rytterne samles i et optog med flagmænd og musikvogn, som synger særlige skålsange til ære for det planlagte værtspar, optoget kommer forbi.

Læs mere om fastelavnsfesten i Dragør og Store Magleby her

Veksø Fastelavnsklub
Fastelavn er oftest noget man forbinder med udklædte børn, der slår katten af tønden og render rundt med en raslebøsse fastelavnsmandag – men i Veksø er fastelavn meget mere end det.

Fastelavnssøndag er der hvert år et stort optog med ryttere på pyntede heste og udsmykkede hestevogne, som kører igennem Veksøs gader. Heriblandt kan man finde et hornorkester og udklædte personer, der passer til de udsmykkede hestevogne, som har hvert sit tema. Om eftermiddagen afsluttes festlighederne med tøndeslagning til hest, hvor man kan opleve rytterne slå katten af tønden gennem Veksø Bygade.

Læs mere om fastelavnsfesten i Veksø her

Charlottenlund Travbane
Igen i år er der fastelavnsfest i Lunden: En time før første løb vil der være tøndeslagning og udklædningskonkurrence for børn og barnlige sjæle, så alle kan være med. Der vil være præmier til dagens Kattekonger og Kattedronninger, og til de bedst udklædte blandt de mindste, de mellemstore, samt de store børn OG voksne! Men bedst af alt er, at vinderne får lov at komme med i Vindercirklen for at overrække blomster og få taget foto med dagens vinderhest.

Se programmet her

Tøndetæv på Tuse Næs
Tuse Næs Køre- og Rideforening er fastelavnsridning er en meget gammel tradition, som er blevet videreført gennem næsten 100 år. Fastelavnsridningen på Tuse Næs har eksisteret siden rideklubbens grundlæggelse i 1922, og kan dermed i år fejre sit 97. år. Faktisk var det takket være fastelavnsridtet, at foreningen i sin tid kunne financiere den første ridebane tilbage i 1940’erne. Siden da er der sket meget for Tuse Næs Køre- og Rideforening, som nu råder over en ny hal. Men fastelavns-traditionen holder ved!

Traditionen tro vil rytterne igen i år være udklædte og ride fra hus til hus i Tuse Næs og omegn for at rasle. Såfremt der er ryttere nok, vil foreningen rasle i Udby, Kisserup, Løserup, Minkemarken, Bognæs, Uglerup, Rækmarken, Tuse Næsvejen og vejene mellem byerne. I år vil pengene gå til ungdomsarbejdet i Tuse Næs Køre- og Rideforening.

Find fastelavnsprogrammet her

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce