Lys forude for hestedanmark, men disse regler bør du stadig huske

Statsminister Mette Frederiksen tonede atter en gang frem på tv-skærmene igår aftes og udtrykte, at der var grund til ‘en forsigtig optimisme’, hvad angår corona-epidemien – hvis altså tallene tillader det. Men det betyder ikke, at vi ikke skal tage nedlukningen alvorlig. For åbningen af Danmark afhænger fortsat af, at smittettrykket bliver ved med at falde.

Der er tegn på, at corona-kurven er fladet ud, siger statsministeren igår aftes på landsdækkende tv.

Smittetrykket faldende

Danmark er fortsat lukket delvist ned frem til den 13. april. Men derefter er der udsigt til en gradvis genåbning af samfundet, fortæller statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet:

– Hvis vi danskere i de næste to uger – henover påsken – fortsætter med at stå sammen ved at holde afstand, og hvis tallene fortsat er stabile og fornuftige, så vil regeringen begynde på en gradvis, stille og kontrolleret åbning af vores samfund igen på den anden side af påsken, siger hun.

Læs også: Må du ride i ridehus? Her er Politiets svar

Tag fortsat smitterisikoen alvorlig

I går var 533 personer smittet med corona indlagt, hvoraf 137 var på indlagt på intensivafdeling. Der er dermed tegn på, at “kurven flader ud”, fortalte hun. Men det kræver, at vi fortsat tager smitterisikoen alvorlig. Virussen vil være hos os længe endnu. Coronaudbruddet har nemlig ikke toppet endnu, siger Mette Frederiksen.

Samtidig afhænger det meget af, hvad der sker de kommende to uger. Derfor vil vi også fortsætte med at gennemføre lovgivning, som giver mulighed for at gribe ind, hvis for mange danskere ikke respekterer retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne. Men vores håb er, at vi ikke får brug for den ekstra lovgivning, siger Mette Frederiksen til DR.dk.

Læs også: DRF: SLUT med at ride i ridehus – og besøgene i stalden skal skemalægges

Bliv hjemme

At regeringen udtrykker en forsigtig optimisme, betyder ikke, at du fluks kan invitere staldveninderne til påskefrokost eller opholde jer mennesker ad gangen i stalden. Og så gælder det stadig om at have respekt for fagfolkenes arbejdsforhold, for eksempel din smed eller dyrlæge. Ellers vil smittetrykket ikke blive ved med at falde.

Her er et par vigtige forholdsregler, du bør huske, når du er i stalden:

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce