Én af Danmarks stjerner: Carina Cassøe Krüth

Den olympiske atlet og dansk dressurrytter Carina Cassøe Krüth har nået nye toppræstationer i de seneste måneder.

Sammen med den utroligt yndefulde hoppe Heilines Danciera har makkerparret skubbet sig ind på en femteplads på FEI’s verdensrangliste i dressur. 

Annonce

Hun er født i Slagelse, men nu har den 39-årige kvinde bosat sig i Hobro med sin mand, Casper Cassøe Krüth, deres to hunde og knap 30 heste på parrets nyrenoverede drømmegård. Carina blev uddannet berider i 2011 hos Per Skjærbæk – faktisk med det højeste snit, der nogensinde har været på uddannelsen. Carina og hendes mand ejer og driver salgsstalden CK Dressage hjemme fra deres nyrenoverede gård. 

Ud over mange flotte præstationer begyndte Carina i 2018 at indtage toppen af dansk dressur med guld til Nordisk Mesterskab, hold og individuelt. I 2020 præsterede hun sølv ved DM, hvor de opnåede de magiske 80% i 5* Grand Prix Special. 2021 blev året, hvor Carina indtog femtepladsen på FEI’s verdensrangliste og var også året, hvor Carina og Danse deltog i OL i Tokyo og opnåede en individuel syvendeplads samt en flot fjerdeplads som hold. 

Nylige præstationer i særklasse

For nyligt har Carina og Danse chokeret danske hestesportsentusiaster, hvor det harmoniske par indtog førstepladserne både i Grand Prix (78.674%) og Grand Prix Special (76.107%) i Compiègne, Frankrig. Her dominerede Danmark også finalerne også som hold, hvor de vandt FEI Nations Cup med stor hjælp fra Carina og Danses førstepladser.

Læs også: Portræt: Verdensmesteren Charlotte “Lottie” Fry

At slå sine personlige bedste resultater er noget, som har gentaget sig flere gange for ekvipagen de seneste måneder. Forud for de fremragende resultater ved CDIO Compiegne 5* Grand Prix var der flotte præstationer i Gottenborg, Sverige, i februar. Her var dommerne enige om topscoren i Grand Prix Kur på hele 86.855%, som satte dem langt foran Tysklands Isabell Werth and DSP Qantaz, som indtog andenpladsen. Denne førsteplads fulgte trop fra førstepladsen dagen forinden, hvor de scorede 78.217% i Grand Prix, tæt forfulgt at holdkammerat Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zack med 76.674%. 

Carinas samarbejdspartnere er hestene

Den fantastiske, sorte hoppe er født i 2011 ved Stald Heiline v/ Line Jensen og Heine Bonde Mikkelsen og matcher Carina Cassøe Krüth rideevner til yderste perfektion. Ejerne af Danse er Stutteri Four Oaks v/Ingrid og Poul Thøgersen, og Carina har netop fået en unghest tilbage fra tilridning, som er efter den anerkendte Heilines Danciera. Hun nævner, hun allerede kan se ligheder til den elegante hoppe, og det bliver spændende at se, hvad fremtiden kan byde på.

I starten af året annoncerede Carina, at både den fireårige avlshingst Svalegårds Hot Driver efter Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Hotline (opdrætter Else Marie og Jens Chr. Krabbe) samt den syvårige hoppe Tophøjs Diadora efter Hesselhøj Donkey Boy/Blue Hors Don Romantic (opdrætter Anette Nilausen og Niels-Jørgen Johansen) var flyttet ind i stalden. Det bliver spændende at følge deres træning samt deres præstationer. 

Hvad med OL 2024?

Fremtidsplanerne for det exceptionelle match er endnu ikke fastsatte, men med de flotte hold præstationer ved VM i 2022 har Danmark kvalificeret sig til OL i dressur i Paris 2024. Holdet består af Cathrine Laudrup-Dufour, Nanna Merrald, Daniel Bachmann Andersen og Carina Cassøe Krüth. Derudover er to af Danmarks dressur dronninger Cathrine Laudrup-Dufour og Carina Cassøe Krüth blevet tildelt ekstraordinær individuel atletstøtte af DIF og Team Danmark i form af et fast månedligt beløb. Det kan betyde en stor hjælp frem mod OL i Paris.

Læs også: Portræt: Sys Pilegaard, Dansk og Nordisk Mester i Tölt

”Det er en kæmpe anerkendelse af mig som atlet at modtage bevillingen og dermed en stor ære. Støtten kommer til at gøre en kæmpe forskel for min dagligdag, fordi jeg nu kan fokusere på og investere endnu mere i min uddannelse og træning uden at skulle tænke på økonomien”, siger Carina til Dansk Rideforbund. 

Med Carina og Danses nylige succeser kunne man håbe på en imponerende præstation fra dem, og hvem ved – måske makkerparret rykker endnu højere op på verdensranglisten? 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce