Pas på de vilde dyrs unger når du færdes i skoven

Netop nu får de vilde dyr unger, og for os hestemennesker betyder det, at vi skal passe rigtig godt på dyrelivet, når vi færdes i skoven. Her bringer vi reglerne for færdsel i offentlig skov, når de vilde dyr har unger. For private skove gælder det som hovedregel, at ridning ikke er tilladt med mindre, der er truffet særaftale om det.

Offentlige skove forvaltet af naturstyrelsen
I de offentlige skove er det tilladt at ride på skovstier, ridestier og flere steder også i skovbunden. I skovene ved Jægersborg Hegn, Vestamager, Kongelunden og i Dyrehaven skal ryttere købe et specialt ridekort, som skal vises ved forespørgsel. Du kan købe kortet på naturstyrelsens hjemmeside. I forårs -og sommermånederne skal du være opmærksom på de vilde dyrs unger. Hvis din hund eksempelvis jæger vildtet, kan du blive pålagt en bøde.

Særregler for ridning i Dyrehaven i sommermånederne
For de ryttere som lufter hesten i skoven i Dyrehaven, gælder der i forårs – og sommermånederne særlige regler for ridning i skoven. Grunden til det, er, at de vilde hjorte får kalve, og derfor skal have mere ro. I Jægersborg Dyrehave, hvor der er en tæt koncentration af ryttere, må man i perioden 15. maj til 1. august, hvor hjortene får kalve, ikke ride i terrænet.

Læs også 

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce