Ridestøvlernes 10 bud til en længere levetid

Vi har ladet os inspirere af et Facebook opslag fra Rytters Rideudstyr, og giver dig her en liste på 10 vigtige bud, dine læderridestøvler ville ønske, du fulgte. Her gennemgår vi listen af ting, du kan gøre for at forlænge dine støvlers levetid. Vi er sikre på, de fortjener det.

Annonce

Læs også: Annoncørbetalt: Do’s and dont’s til at passe på dine ridestøvler

Luk lynlåsen helt ned, før du tager dine ridestøvler på. Hjælp lynlåsen ved at presse åbningen mod hinanden, når du lyner forsigtigt op. Vær altid opmærksom på, at lynlåsen skal være ren og tør.

Ridestøvlerne tages på umiddelbart før ridning, og af igen efter ridning. De bør aldrig benyttes til staldarbejde eller vask af hest. En god tommelfingerregel er, at ridestøvler skal bruges hesten, og ikke til alt muligt andet.

Læderridestøvler bør kun plejes med skosværte – aldrig med læderfedt. Årsagen er, at fedtet trænger ind og gør læderet mere elastisk, og dermed udvider støvlen. Skosværten påføres med en blød skobørste, så man kommer helt ind til sålen og ind i folderne ved anklen.

Det er bedre at pudse med et tyndt lag ofte end at pudse med et tykt lag sjældent. Et godt tip er at have en fiberklud eller gammelt viskestykke ved hånden, så de kan blive tørt over for skidt og snavs efter hver ridetur.

Brug lynlåsspray jævnligt til at holde glider og lynlås ren. Hvis du står i en situation, hvor lynlåsen har givet op, kan noget så enkelt som en stramning af glideren (lynlåsens lukkemekanisme) være nok, og noget de fleste skomager kan gøre med en tang.

Brug aldrig en færdigproduktet pudsesvamp, som fås i de fleste større supermarkeder, da produktet indeholder silikone og forhindrer skosværten i at trænge ind i læderet.

Støvlerne trækkes af med hånden eller en støvleknægt. Sørg for at sætte støvlen i knægten over hælen, så denne ikke trækkes af.

Børst altid dine støvler af for sand og mudder. Eventuelle fedt- og svedrester fjernes med en tør eller fugtig klud (se punkt 4).

Det er vigtigt, at støvlerne får lov til at tørre både ind- og udvendigt. Dette gøres ved at opbevare dem ved almindelig stuetemperatur og ikke i direkte sollys.

Benyt gerne støvlestivere og vær sikker på, at disse når helt ned i bunden af støvlerne, så folderne ved anklerne er stivet af mest muligt. Alternativt kan du hænge støvlerne op med klemmer eller med bunden i vejret.

Vi håber, at disse tips kan hjælpe dig med at passe på dine læderridestøvler.

Annonce

Læs også: Red lynlåsen i dine ridestøvler – mange ved ikke, hvor let det er

Annonce

Relaterede tags

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Lignende artikler

Annonce

Kategorier

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce